Ac milan: Rebooted

   Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έχει αρχίσει για τα καλά πλέον, ωστόσο λίγες είναι οι ομάδες οι οποίες έχουν θέσει νέες βάσεις για την ερχόμενη χρονιά και ακόμη λιγότερες εκείνες που έχουν ολοκληρώσει  το σχεδιασμό του επερχόμενου ροστερ.
  Μια εξ αυτών της οποίας οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους της αλλα και απορία στον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη είναι η ομάδα της Milan. Η ιστορική ομάδα του Μιλάνου αν και με λαμπρό παρελθόν περνάει κάποια δύσκολα χρόνια. Έχοντας να πάρουν πρωτάθλημα από το 2011 οι ροσσονερι έχουν περιοριστεί στην διεκδίκηση των υπολοίπων εγχώριων διοργανώσεων αλλά και της εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πράγμα όπου ιδίως τα τελευταία χρόνια γινόταν αποτυχημένα.
  Με την εναλλαγή στα χέρια της διοίκησης οι κινέζοι έδειξαν πρόθυμοι να αυξήσουν το budget και να επαναφέρουν την Μίλαν στην θέση που της αξίζει να βρίσκεται...Στην elit των ευρωπαϊκών ομάδων.
  Όπως είπαν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Μίλαν η ομάδα έχει ολοκληρώσει ήδη τα 2/3 του ροστερ της επόμενη σεζόν και οι οπαδοί της έχουν "δικαίωμα" στην ελπίδα μετά από χρόνια.
  Αλλά ας δούμε μαζί πως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ή ομάδα του Μιλάνου.
⚫Την θέση κάτω από τα γκολποστ δεν θα την έχει άλλος από τον gigi donarrumma ο οποίος μετά από ένα μεγάλο καλοκαιρινό σίριαλ πλέον είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Μίλαν. Πλέον όλοι έχουμε γνώση των ικανοτήτων του μικρού ενω έχω γράψει και άρθρο για το παραπάνω στο παρελθόν (   http://serieagbr.blogspot.gr/2017/04/blog-post_30.html?m=1 )
⚫ Στη θέση του δεξιού μπακ υπήρξε η  σημαντική προσθήκη του conti. Ο 23χρονος ιταλός την προηγούμενη χρονιά είχε καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της Atalanta η οποία δικαιως κέρδισε και ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο για συμμετοχή στο Europa league. Ο Andrea μπορεί να βγάλει σέντρες και να κάνει επιτυχημένα ανεβασματα στο αντίπαλο μισό όσο και να σκοράρει. Αξίζει να παρατηρηθεί ότι είναι ο αμυντικός με τα περισσότερα τέρματα (8) στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης αφήνοντας πίσω του τους Sergio Ramos και Marcos Alonso
. Η Μίλαν βέβαια φρόντισε να αποδυναμώσει την Atalanta ακόμα περισσότερο και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Απέκτησε ένα πραγματικό "μηχανακι" στο χώρο του Κέντρου και συγκεκριμενα στη θέση του αμυντικού χαφ τον Franck kessie. Ένας πραγματικός κοφτης όπου θα βοηθήσει περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι και λιγότερο σε δημιουργία παιχνιδιού αλλα σίγουρα επιτυχημένα.

⚫Ο kessie μαζί με τον Bonaventure θα πλαισιώσουν στον χώρο του κεντρου το μεγάλο αστέρι της ομάδας και "μπαμ" του φετινού καλοκαιριού hakan calhanoglu. Ο Τούρκος έχει πολύ δυνατό σουτ ικανός να σκοράρει από οποιαδήποτε απόσταση, εξαιρετική τριπλά αλλα και πάσα ικανή να τρυπήσει κάθε αντίπαλο κενό.

⚫ Στις θέσεις των στοπερ το δίδυμο δεν θα είναι άλλο από τους musacchio και romaniogli. Με δεδομένο την αποχώρηση του palleta. Ο πρώτος, Αργεντινός είναι νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομαδας του Μιλάνου και αναμένεται να γίνει ο "βράχος" στην άμυνα της milan. Διοίκηση και προπονητής πιστεύουν στις ικανότητες του και όχι άδικα. Εξαιρετικά κοψίματα και σταθερότητα στα παιχνίδια του είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν
.
⚫Ως αριστερό μπακ ο Rodriguez έχει προβαρει τα χρώματα της ομαδας εδώ και καιρό. Ένα full back με γεμάτα ανεβασματα καλές σέντρες αλλά και αντοχή για να βοηθήσει σε αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Ο abate θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα στον πάγκο και οι calabria και vangioni επίσης η θα βρεθούν δανεικοί σε κάποιον άλλο σύλλογο.

⚫ Στον ρόλο του striker δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Η ομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθεί και για άλλον επιθετικό που πιθανόν θα είναι η μεταγραφή που θα "γκρεμισει" το San Siro ωστόσο η μεταγραφή του Andre Silva κρίνεται αξιόπιστη Αφού ο 21χρονος είχε πέρσυ 16 γκολ σε 32 συμμετοχές και έχει αποδείξει ότι θα μπορούσε να σταθεί σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα πέρα του πορτογαλικου.

  Η προσθήκη του ιταλού borini είναι δυνατή αλλά όχι για την αρχική εντεκάδα. Σίγουρα μια καλή λύση στον πάγκο και ένα παραπανω βήμα στην καριέρα μετά την Sunderland. 
  Εν κατακλείδι μπορώ με σιγουριά να πω ότι η μεγάλη αυτή ομάδα, θα διεκδικήσει την πρωτιά σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει και θα είναι μια νέα αρχή με καλές προϋποθέσεις για να γίνουν αντάξιοι του ονόματος και συμβόλου που κουβαλούν.

   Παύλος-Ορέστης Σδραλλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις