Φιορεντίνα (8): Σεζόν χωρίς ουσία..

Αποτέλεσμα εικόνας για Fiorentina 2017Τα οικονομικά προβλήματα, η έλλειψη πάθους και πολλοί ακόμα παράγοντες οδήγησαν την ιστορική Φιορεντίνα εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά έπειτα από 4 χρόνια.


Η Φιορεντίνα άρχισε τη σεζόν με ήττα (2-1) από τη Γιουβέντους και συνέχισε με νίκη κόντρα στην Κίεβο. Ολόκληρη η σεζόν κύλισε με αυτόν τον τρόπο. Η ομάδα του Σόουζα δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στις ομάδες που βρίσκονταν κάτω από τη δεκάδα, όμως δυσκολευόταν ιδιαίτερα κόντρα σε αυτές που βρίσκονταν από πάνω. Όσον αφορά τα κύπελλα, οι Βιόλα τερμάτισαν εύκολα στην πρώτη θέση του ομίλου τους στο Europa League, χάνοντας βαθμούς μόνο στα ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού έμειναν εκτός από τη Γκλάντμπαχ με συνολικό σκορ 5-3 για τη φάση των 32. Στο Coppa Italia αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τη δυνατή Νάπολι, αφού πρώτα απέκλεισαν τη Κίεβο. Πλέον, έμενε η έξοδος στην Ευρώπη για να πάρει η Φιορεντίνα κάτι καλό από αυτή τη χρονιά. Όμως ούτε αυτό ήρθε, αφού στα τελευταία 8 ματς του πρωταθλήματος συγκέντρωσε ισάριθμους βαθμούς κόντρα σε ομάδες του χεριού της. Έτσι, έχασε από μόνη της την προνομιούχα έκτη θέση, τερματίζοντας τελικά στην ένατη.


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για kalinic fiorentina
Μπερναρντέσκι και Κάλινιτς συνέθεσαν ένα εκπληκτικό δίδυμο στην επίθεση της Φιορεντίνα. Ο νεαρός Ιταλός είχε 11 γκολ και 4 ασίστ σε 32 εμφανίσεις και πλέον αποτελεί στόχο πολλών μεγάλων ομάδων. Από την άλλη, ο Νίκολα Κάλινιτς αποτέλεσε το πολυβόλο των Βιόλα. Σε 32 ματς ο Κροάτης πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες τους υπήρξαν οι Μπαμπακάρ, Βαλέρο και Ίλισιτς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις