Κιέβο Βερόνα (14): Μία από τα ίδια

Αποτέλεσμα εικόνας για Chievo Verona 2017Η Κιέβο, όπως και η Μπολόνια, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει στη φετινή Serie A, όμως πήρε το επιθυμητό καθώς παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία για ακόμη μία χρονιά.


Κιέβο Βερόνα. Ίσως η πιο αδιάφορη και συνηθισμένη (ας το πούμε έτσι) ομάδα της Serie A. Συμμετέχει στην μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 2008/09 χωρίς να έχει καταφέρει τίποτα παραπάνω από μια ένατη θέση τη σεζόν 2015/16. Δεν έχει πολλούς οπαδούς, ούτε πολλά χρήματα για να ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το ζητούμενο κάθε χρονιά είναι η παραμονή, κάτι που επετεύχθη και φέτος.

Η σεζόν άρχισε πολύ καλά για τους Τζιαλομπλού, καθώς είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 4 βαθμούς σε 3 ματς με Φιορεντίνα, Ίντερ και Λάτσιο. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα η υπόθεση παραμονή να έχει ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς για την ομάδα του Μαράν. Ο πρώτος γύρος έφερνε τη Κιέβο στην πρώτη δεκάδα. Μάλιστα, αν είχε προσέξει περισσότερο θα μπορούσε να είχε διατηρηθεί σε αυτή. Τελικά, τερμάτισε 14η αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Στα Highlights οι νίκες κόντρα σε Ίντερ (1-0) και Λάτσιο (0-1), άλλα και ο αποκλεισμός από τη Φιορεντίνα για τους 16 του Coppa Italia σε ένα ματς με πολύ ένταση (1-0). Ικανοποιητική σεζόν.


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για Inglese-Pellissier
Ινγκλέσε, Πελισιέρ και Μπίρσα. Αυτά τα ονόματα ξεχώρισαν φέτος για τη Κιέβο. Οι δύο πρώτοι (και οι δύο Ιταλοί) ήταν καταπληκτικοί. Ο πρώτος με 10 γκολ και 4 ασίστ και ο δεύτερος με 9 και 2 αντίστοιχα ήταν οι αναμφησβίτητοι πρωταγωνιστές. Από την άλλη, ο Σλοβένος Μπίρσα αποδείχθηκε πολυεργαλείο με 7 γκολ και 9 ασίστ σε 35 ματς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις