Νάπολι (3): Πάνω απ' όλους η ομάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Napoli 2017Αν και πολλοί πίστευαν ότι λόγω της φυγής του Ιγκουαΐν η Νάπολι θα είχε επιθετικά προβλήματα, οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρρι απέδειξαν το ακριβώς αντίθετο.


Η φετινή σεζόν ήταν η απόδειξη ότι η Νάπολι δε βασίζεται σε μεμονωμένα πρόσωπα για να είναι μια ισχυρή ομάδα. Με πλάνο και σύνεση, καθώς και ένα ικανότατο σύνολο ποδοσφαιριστών. Ας ξεκινήσουμε από το ότι ο Γκονζάλο "Πιπίτα" Ιγκουαΐν, ο οποίος με τη φανέλα της Νάπολι είχε πετύχει τον εξωπραγματικό αριθμό των 36 γκολ σε μία σεζόν πέρυσι, θαμπώθηκε από τα εκατομμύρια που του πρόσφερε η Γιουβέντους για να τον αποκτήσει και άφησε την παλιά του ομάδα στα κρύα του λουτρού. Το λογικό θα ήταν οι Ναπολιτάνοι να μην τα πάνε και περίφημα στο σκοράρισμα χωρίς αυτόν... Κι όμως, ήταν η καλύτερη ομάδα επιθετικά, πετυχαίνοντας 94 τέρματα στη Σέριε Α, περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο. Παράλληλα, δε δέχτηκε και πολλά, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τρίτη θέση ύστερα από μια ανελέητη κούρσα κόντρα στη Ρόμα, η οποία την πέρασε για έναν μόλις βαθμό.


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για mertens 2017
Ο Ντρις Μέρτενς φυσικά δε θα μπορούσε να μην ήταν ο νούμερο 1 παίκτης της Νάπολι. Έχοντας το πεδίο ελεύθερο από συμπαίκτες - γκολτζήδες, σκόραρε μόνος του 28 φορές στο Καμπιονάτο (συν 9 ασίστ που έβγαλε)! Επίσης, ο Λορέντσο Ινσίνιε ήταν εξαιρετικός, με 18 γκολ και 9 ασίστ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις