Μπολόνια (15): Άλλη μια μέτρια χρονιά

Σχετική εικόναΗ Μπολόνια αποτελεί πλέον μια μεσαίας δυναμικότητας ομάδα της Serie A που δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Η περασμένη σεζόν, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μέτρια για την ομάδα του Ντοναντόνι.


Κύμανση στην μετριότητα. Τρεις λέξεις που περιγράφουν ακριβώς την ομάδα της Μπολόνια τα τελευταία χρόνια. Έχει καταφέρει να μην κινδυνεύει με υποβιβασμό αλλά και ταυτόχρονα να μην μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στην σύγχρονη ιστορία της.

 Η φετινή σεζόν δεν είχε τίποτα το διαφορετικό από τις προηγούμενες. Η Ροσομπλού άρχισαν με νίκη (1-0) κόντρα στην Κροτόνε και δεν είχαν κανένα πρόβλημα κόντρα στις σχετικά αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Από την άλλη, δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποια μεγάλη νίκη η κάτι αξιοσημείωτο κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσουν στην δέκατη πέμπτη θέση της Serie A, αν και κατά την διάρκεια της σεζόν βρίσκονταν ψηλότερα στην βαθμολογία. Δείγμα της μέτριας σεζόν για την Μπολόνια είναι οι βαριές ήττες από Νάπολι (1-7) και Τορίνο (5-1). Στο Coppa Italia, η ομάδα του Ντοναντόνι το πάλεψε και αφού είχε αποκλείσει την Τραπανί από τον Αύγουστο, προκρίθηκε στους 16 εκεί όπου η Ίντερ την σταμάτησε σε ένα ωραίο ματς στο οποίο τελικά νίκησαν οι νερατζούρι (3-2 στην παράταση).


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για Bologna 2017
Στην φετινή Μπολόνια ξεχώρισαν οι Ματία Ντέστρο και Μπλερίμ Τζεμαϊλί, ενώ καλοί ήταν και οι Ντι Φρανσέσκο και Τοροσίδης. Ο Ντέστρο είχε εξαιρετική χρονιά, καθώς σε 30 αγώνες πέτυχε 11 γκολ, ενώ ο Τζεμαϊλί πέτυχε 8 γκολ και 3 ασίστ έχοντας πολύ καλή εικόνα. Ο Ντι Φρανσέσκο ήταν άτυχος καθώς τραυματίστηκε (αν και είχε καλή παρουσία), ενώ ο Τοροσίδης ήταν άρτιος αμυντικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις