Μίλαν (6): Η επιστροφή της βασίλισσας

Αποτέλεσμα εικόνας για Milan 2017Μία από τις πιο ιστορικές και πετυχημένες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επιστροφή της εκεί που ανήκει. Η έξοδος στην Ευρώπη και ιδίως η κατάκτηση του Super Cup ήταν η επιβράβευση της Μίλαν για αυτή τη σεζόν.


Σταδιακά η Μίλαν των εκατομμυρίων φιλάθλων δείχνει να επιστρέφει εκεί που ανήκει. Η περσινή σεζόν ήταν μέτρια και τελείωσε με τη Μίλαν να φιγουράρει στην έκτη θέση της Serie A, χωρίς να καταφέρει κάτι στο κύπελλο. Η χρονιά δεν άρχισε καλά, αφού οι Ροσονέρι μάζεψαν 3 βαθμούς στα πρώτα τρία ματς. Η συνέχεια όμως ήταν εντυπωσιακή με την Μίλαν να συγκεντρώνει 16 βαθμούς στους επόμενους 6 αγώνες. Μέχρι τον Δεκέμβριο παρουσίασε καλό πρόσωπο χωρίς να λείπουν οι γκέλες. Τότε ήρθε και το μεγάλο κατόρθωμα της χρονιάς, με την ομάδα του Μοντέλα να κερδίζει την υπερδύναμη Γιουβέντους και να κατακτά το Super Cup. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τζίτζι Ντοναρούμα. Το ίδιο καλά συνεχίστηκε και η πορεία στο κύπελλο με τους Μιλανέζους να προκρίνονται στα προημιτελικά αποκλείοντας Τορίνο και Κάλιαρι. Εκεί όμως, η Γιουβέντους πήρε την εκδίκηση της και την άφησε εκτός. Η συνέχεια στο πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο καλή, όμως η Μίλαν κατάφερε μεταβίας να προκριθεί στα προκριματικά του Europa League. Απολογισμός: Μέτριο ρόστερ, μέτρια χρονιά, μεγάλο μέλλον.


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για donnarumma 2017
 Μπάκα και Λαπαντούλα βοήθησαν αρκετά επιθετικά καθώς ο πρώτος είχε 13 γκολ και ο δεύτερος 8, ενώ 7 είχε ο Σούσο ο οποίος θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) παίκτες της σεζόν. Ξεχώρισαν επίσης οι Λοκατέλι, Ρομανιόλι και φυσικά το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Το μέλλον λαμπρό για τους Ροσονέρι. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις