Τζένοα (16): Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία

Αποτέλεσμα εικόνας για Genoa 2017Οι άνθρωποι της Τζένοα, πεπεισμένοι ότι με το να ξοδέψει κανείς μεγάλα ποσά σε πληθώρα μεταγραφών, θα φτάσει σε επιτυχίες, το έκαναν πράξη. Έκαναν, όμως, κι ένα μεγάλο λάθος: Το χρήμα μόνο του δεν αρκεί στο ποδόσφαιρο.


Το καλοκαίρι του 2016, η Τζένοα έφερε στο Λουίτζι Φεράρις παίκτες όπως ο Λούκας Οκάμπος (Μαρσέιγ), ο Μιγκέλ Βελόσο (Ντιναμό Κιέβου), ο Σαντιάγκο Ζεντιλέτι (Λάτσιο) και διάφοροι άλλοι, με την ελπίδα ότι θα ξεπερνούσε το ταβάνι της και θα μπορούσε επιτέλους να φτάσει στο κάτι παραπάνω, όπως τη σεζόν 2014-15 που πέρασε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά οι πολλαπλές μετακινήσεις παικτών (καθώς πούλησε και βασικά της στελέχη σε άλλες ομάδες), την έριξαν επίπεδο και έφτασε να παλεύει για την παραμονή. Πολύ απλά, η ομάδα δεν είχε δέσει, και παρότι η Τζένοα ξεκίνησε με 3/3, υπήρχαν διαστήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν που δεν έπαιρνε ούτε μία νίκη. Τελικά, κατάφερε να σωθεί, αλλά η σεζόν 2016-17 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πάρα μόνο ως αποτυχημένη για την ομάδα τους Γκριφόνι.


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για giovanni simeone
Ο παίκτης που πραγματικά ξεχώρισε ήταν ο Τζοβάνι Σιμεόνε, ο γιος του κόουτς της Ατλέτικο, καθώς είχε καλές παρουσίες και πέτυχε και 12 γκολ, την ώρα που η καλύτερη επίδοση σε αυτό τον τομέα από συμπαίκτες του ήταν μόλις 3 γκολ. Καλός ήταν και ο Βελόσο, ο οποίος οργάνωνε αρκετά το παιχνίδι της ομάδας του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις