Αταλάντα (4): Πωπω μια ομαδάρα..

Αποτέλεσμα εικόνας για Atalanta 2017Η ομάδα-έκπληξη της φετινής Serie A δεν είναι άλλη από την Αταλάντα. Ο Γκασπερίνι κατάφερε μόλις σε έναν χρόνο να απογειώσει την ομάδα του Μπέργκαμο και να κάνει ολόκληρη την Ιταλία να τρίβει τα μάτια της.


Όταν ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι προετοίμαζε για τη νέα σεζόν την Αταλάντα, δεν θα περίμενε ποτέ πως θα την οδηγούσε στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Για την ομάδα του Μπέργκαμο η συγκομιδή των 72 βαθμών σε 38 ματς μοιάζει εξωπραγματική αν σκεφτεί κανείς πως πριν δύο χρόνια πάλευε για τη παραμονή της. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, η σεζόν αρχίζει πολύ άσχημα. Μόλις 3 βαθμοί στους πέντε πρώτους αγώνες, με τη δουλεία του Γκασπερίνι να αρχίσει σιγά σιγά να αμφισβητείται. Η συνέχεια όμως εκπληκτική. Έρχεται ένα απίστευτο σερί 10 συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα και με μόλις μια ισοπαλία. Σε αυτό το διάστημα η Αταλάντα κατάφερε να κερδίσει τις υπερδυνάμεις Ρόμα και Νάπολι. Στο καπάκι έρχεται και η εύκολη νίκη για τους 32 του Coppa Italia κόντρα στην Παλέρμο για να δέσει το γλυκό. Όπως με όλες τις φορμαρισμένες ομάδες, έτσι και με τους Νερατζούρι ακολούθησε μια περίοδος ντεφορμαρίσματος. Όμως και τότε οι παίκτες του Γκασπερίνι δεν σταμάτησαν να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Άξιο αναφοράς, το πάθος το οποίο έδειξαν στον αγώνα με τη πρωταθλήτρια Γιουβέντους για τη φάση των 16 του κυπέλλου, αν και τελικά ηττήθηκαν με 3-2. Ακολούθησε ένα ακόμη αήττητο σερί (αυτή τη φορά 11 αγώνων), με την Αταλάντα να καταλαμβάνει τελικά τη τέταρτη θέση και να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.


Με πολύ δουλειά και κόπο η ομάδα του Μπέργκαμο κατάφερε να στρέψει τα μάτια όλων πάνω τις και με το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της Serie A. Ένα μεγάλο μερίδιο αυτού του εκπληκτικού αποτελέσματος ανήκει στον προπονητή Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, ο οποίος με την εντυπωσιακή του δουλεία έφτασε εκεί που άξιζε.


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για Gomez Atalanta 2017
Όλοι οι παίκτες της Αταλάντα βοήθησαν για να φτάσει η ομάδα ψηλά. Από τον Μπερίσα μέχρι και τον Γκόμεζ όλοι έδωσαν τα πάντα για την ομάδα. Ο Παπού Γκόμεζ με 16 γκολ και 10 ασίστ ήταν ο σταρ της ομάδας, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Αντρέα Κόντι (8 γκολ και 5 ασίστ) και Ματία Κάλνταρα (7 γκολ). Οι δύο τελευταίοι αποχώρησαν ήδη από τους Νερατζούρι. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις