Κροτόνε (17): The Great Escape

Αποτέλεσμα εικόνας για crotone miracleΣτην τελευταία αγωνιστική, η ομάδα που πραγματικά ξεχώρισε και μας υποχρέωσε να της βγάλουμε το καπέλο δεν ήταν τόσο η πρωταθλήτρια Γιουβέντους, όσο η νεοφώτιστη Κροτόνε, που από του χρόνου δε θα είναι πια νεοφώτιστη...



Αποτέλεσμα εικόνας για crotone miracle
Ως νεοφερμένη από τη χαμηλότερη κατηγορία, η Κροτόνε θα έπρεπε εξ αρχής να παλέψει για τη σωτηρία της. Όπως και έκανε. Αυτός ήταν ο στόχος της για την παρθενική της σεζόν στην κορυφαία κατηγορία. Λίγες στροφές πριν από το τέλος, τα πράγματα έδειχναν ότι ίσως και να μην τα κατάφερνε. Ίσως και να έπαιρνε τον πικρό δρόμο της επιστροφής για τη Σέριε Β. Ωστόσο, δεν τα παράτησε. Μέσω στραβοπατημάτων από την Έμπολι και αρκετών δικών της θετικών αποτελεσμάτων, εν τέλει γλίτωσε τον υποβιβασμό και "καταδίκασε" την Έμπολι.


Τέλη Γενάρη. Η Κροτόνε πανηγύριζε την ευρεία νίκη της επί της Έμπολι (4 - 1). Μέχρι τον Απρίλη, όμως, δε θα γευόταν τη χαρά της νίκης ούτε μία φορά. Αρχές Απρίλη λοιπόν. Με μια νίκη απέναντι στην Κιέβο, την οποία διαδέχτηκε μια άλλη νίκη απέναντι στην Ίντερ, ξαναφάνηκε φως στο τούνελ. Υπήρχε και πάλι ελπίδα. Και με ένα αήττητο σερί (μέχρι τον αγώνα της με την πανίσχυρη Γιουβέντους τουλάχιστον), κυνηγούσε την παραμονή της. Η Έμπολι είχε χάσει βαθμούς άσκοπα, και το φινάλε αναμενόταν συναρπαστικό. Ωστόσο, η ήττα της Κροτόνε από τη Γιούβε προϋπέθετε αναγκαστικά νίκη της ομάδας απέναντι στη Λάτσιο, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεται για ευρωπαϊκές περιπέτειες. Και τα κατάφερε. Σε συνδυασμό με την ήττα της Έμπολι από την "τελειωμένη" ουσιαστικά Παλέρμο, η Κροτόνε παρέμεινε στη Σέριε Α!



Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για Falcinelli

Υπήρξαν διάφοροι παίκτες που ξεχώρισαν για την Κροτόνε στον φετινό της (επιτυχημένo) αγώνα. Ο Ντιέγκο Φαλτσινέλι είναι ένας από αυτούς, καθώς με 13 γκολ και 3 ασίστ, έπαψε να θεωρείται παίκτης επιπέδου β' εθνικής και να υπολογίζεται ως ποδοσφαιριστής επιπέδου Καμπιονάτο. Ο πορτιέρο Άλεξ Κόρνταζ επίσης έκανε μεγάλα πράγματα, χωρίς να έχει αμυντικούς πρώτης διαλογής μπροστά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις