Σασουόλο (12): Το μέλλον της ανήκει

Αποτέλεσμα εικόνας για Sassuolo 2017Μετά από μια εκπληκτική σεζόν και έξοδο στην Ευρώπη, η Σασουόλο επέστρεψε στην μέση της βαθμολογίας παίζοντας κατά καιρούς όμορφο ποδόσφαιρο.


Πέρσι, ήταν ανδιαμφησβίτητα η έκπληξη του πρωταθλήματος. Φέτος, οι πολλοί τραυματισμοί, το επιβαρυμένο πρόγραμμα και οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα οδήγησαν την ομάδα του Ντι Φρανσέσκο (πλέον του Μπούτσι) στην επιστροφή στις μεσαίες θέσεις της Serie A. 


Η σεζόν άρχισε εντυπωσιακά για τους Neroverdi, καθώς κατάφεραν να προκριθούν εύκολα στους ομίλους του Europa League, αφήνοντας εκτός Λουκέρνη και Ερυθρό Αστέρα. Επιπλέον, μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα (0-1 την Παλέρμο) χάνοντας στην συνέχεια από Πεσκάρα (στα χαρτιά) και Γιουβέντους. Κατόπιν, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί (με σημαντικότερο αυτόν του Μπεράρντι) δεν επέτρεψαν στην Σασουόλο να πάρει κάτι από τη σεζόν. Αποκλεισμός ως τελευταία από το Europa League σε έναν όμιλο με Μπιλμπάο, Γκενκ και Ραπίντ Βιέννης, αποκλεισμός-σοκ στο Coppa Italia με 1-2 από τη Τσεζένα και δωδέκατη θέση στο πρωτάθλημα. Απότομη προσγείωση για την Σασουόλο. 

Highlights οι νίκες κόντρα σε Μπιλμπάο (3-0) και Ίντερ (1-2).


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για Γρεγοιρε Ντεφρελ

Η Σασουόλο έχει πολλά νέα ταλέντα τα οποία θα απασχολήσουν στο μέλλον το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο μεγάλος σταρ Ντομενίκο Μπεράρντι δεν κατάφερε να λάμψει λόγω τραυματισμών. Πάντως είχε σε 21 εμφανίσεις 5 γκολ και 9 ασίστ. Αυτός όμως που πραγματικά ξεχώρισε δεν ήταν άλλος από τον Γκρεγκόιρ Ντεφρέλ. 12 γκολ και 2 ασίστ για τον Γάλλο κίλερ ο οποίος σίγουρα θα απασχολήσει πολύ στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Από εκεί και πέρα, οι Μάτρι, Πελεγκρίνι (επέστρεψε στην Ρόμα) και Κονσίλι ξεχώρισαν περισσότερο στην φετινή Σασουόλο. Το μέλλον της ανήκει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις