Η Serie A αρχιζει!

Το νέο πρωτάθλημα της Serie A αρχίζει και σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις είκοσι ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό Καμπιονάτο.

Φωτογραφία του χρήστη Serie A TIM.
Γιουβέντους

Μετά το περσινό νταμπλ αλλά και την αποτυχία να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. η Γιουβέντους δεν φαίνεται καθόλου αποδυναμωμένη. Μάλιστα, μετά τις σημαντικές προσθήκες των Κόστα, Ματουιντί και Μπερναρντέσκι έχει γίνει ακόμα πιο δυνατή. Οι Ντε Σίλιο και Σέζνι είναι μεταγραφές-ρίσκα, ενώ το μεγάλο κενό του Μπονούτσι καλείται να καλύψει ο Μπενάτια. Η ''Μεγάλη Κυρία'' είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Καμπιονάτο και δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα, ενώ στοχεύει σε ακόμα μια πρωταγωνιστική πορεία σε Τσάμπιονς Λιγκ και Coppa Italia. Έφυγαν επίσης οι Νέτο, Ντάνι Άλβες και Λεμινά. 


Ρόμα
Η άφιξη των Μόντσι και Ντι Φρανσέσκο έφερε αλλαγές στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Η Ρόμα είχε ανάγκη από χρήματα και τελικά τα βρήκε από τις πωλήσεις των Σαλάχ, Παρέδες και Ρούντιγκερ (συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ). Κατάφερε επίσης να κρατήσει το αμυντικό δίδυμο Μανωλά-Φάτζιο, ενώ καμία από τις μεταγραφές της δεν κόστισε πάνω από 15.000.000. Οι σημαντικότερες προσθήκες είναι οι Ούντερ, Κάρσντορμπ και Πελεγκρίνι, ενώ εξίσου καλές είναι και αυτές των Γκοναλόν, Ντεφρέλ και Κολάροφ. Οι Ρωμαίοι διανύουν την εποχή μετά-Τόττι και πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς τον μεγαλό καπιτάνο. 


Νάπολι
Όπως και η Ρόμα δεν έκανε κάποια μεγάλη μεταγραφή, αν εξαιρέσουμε αυτή του Μαξίμοβιτς για την οποία δαπάνησε 20.000.000 ευρώ. Με πρωταγωνιστές τους Ινσίνιε-Μέρτενς θα πάει για ακόμα μια χρονιά επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Έδειξε θετικά σημάδια στον πρώτο αγώνα για τα playoff του Τσάμπιονς Λιγκ και το πιο πιθανό είναι ότι θα προκριθεί στους ομίλους. Λογικά θα τερματίσει και φέτος στην τετράδα και αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών, όπως πέρσι με τον Μίλικ, θα στοχεύσει και ψηλότερα. 


Αταλάντα

Μετά τη περσινή φανταστική της πορεία καλείται φέτος να αποδείξει ότι μπορεί να το ξανακάνει. Έχασε τον Κόντι, όμως απέκτησε τους Ίλισιτς, Καστάν και Πεσίνα. Χωρίς πίεση αλλά και με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (Γιουρόπα Λιγκ), η ομάδα του Γκασπερίνι ξεκινάει μια νέα σεζόν.


Λάτσιο

Η σεζόν άρχισε εντυπωσιακά για τη Λάτσιο με τη κατάκτηση του Super Cup. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο πάντα επικίνδυνος Τσίρο Ιμόμπιλε. ο οποίος αναμένεται να είναι και ο παίκτης κλειδί τη φετινή σεζόν. Πούλησε τον Μπίλια στην Μίλαν και πήρε τους Λέιβα, Ντι Τζενάρο και Καϊσέντο. Καμία από αυτές τις μεταγραφές δεν ξεχώρισε. ενώ αναμένεται να φύγει και ο Κεϊτά. Η Λάτσιο πέρσι εντυπωσίασε, όμως φέτος τα πράγματα φαντάζουν πιο δύσκολα.


Μίλαν

Εδώ υπάρχει πίεση καθώς τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για μεταγραφές είναι κάτι παραπάνω από πολλά. Μπονούτσι, Τσαλχάνογλου, Μπίλια, Κέσιε, Σίλβα, Ροντρίγκεζ, Μπορίνι, Ντοναρούμα. Πολλές προσθήκες και πολλά λεφτά. Έγινε και ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα με τις αποχωρήσεις των Μπάκα, Ντε Σίλιο και Λαπαντούλα. Η χρονιά θα θεωρηθεί αποτυχημένη αν δεν έρθει κάποιος τίτλος.  Οι ροσονέρι δείχνουν έτοιμοι να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν αν και είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα. 


Ίντερ

Πέρσι δεν εντυπωσίασε και δεν κατάφερε να πάρει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό από τη μία είναι καλό, καθώς θα έχει περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις. Έκανε τέσσερις καλές μεταγραφές (Βαλέρο, Νταλμπέρτ, Βεσίνο, Σκρίνιαρ) όμως και πάλι δεν εντυπωσιάζει. Δύσκολα θα καταφέρει κάτι παραπάνω από τη τετράδα, η οποία είναι και ο ρεαλιστικός στόχος. Έφυγαν οι Μεδέλ, Μπανέγα και Παλάσιο.


Φιορεντίνα

Κάλυψε ένα μέρος των οικονομικών προβλημάτων της από τις πωλήσεις των Βαλέρο, Βεσίνο και Ίλισιτς. Έκανε και κάποιες προσθήκες, με τους Βέρετου, Μπενάσι και Εϊσερίκ να γίνονται κάτοικοι Φλωρεντίας. Πάντως ξεχώρισε η μεταγραφή του Τζιοβάνι Σιμεόνε προ ολίγων ημερών. Η έξοδος στην Ευρώπη θα θεωρηθεί επιτυχία για μία ομάδα η οποία ήταν πάντα απρόβλεπτη.


Τορίνο

Μία ομάδα με άκρως επιθετική φιλοσοφία που κατάφερε πέρσι να εντυπωσιάσει είναι η Τορίνο. Κατάφερε να κρατήσει τον κορμό και κυρίως τον Αντρέα Μπελότι ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ της πέρσι. Με τις προσθήκες των Σιρίγου και Μπερενγκέρ αναμένεται να τα πάει εξαιρετικά και φέτος πάρα τις αποχωρήσεις των Μπενάσι και Μαξίμοβιτς. 


Σαμπντόρια

Έκανε τρεις σημαντικές προσθήκες και είχε άλλες τόσες αποχωρήσεις. Ήρθαν Καπράρι, Ραμίρεζ και Κονάτσκι οι οποίοι αναμένεται να είναι οι σταρ της ομάδας για τη νέα σεζόν. Η ομάδα της Γένοβας έβαλε στα ταμεία της παραπάνω από 50.000.000 ευρώ από τις πωλήσεις των Φερνάντεζ, Μουριέλ και Σκρίνιαρ. Πλέον, περιμένει να δει τι θα γίνει και με τη περίπτωση του Σικ αν και έχει φτιάξει ήδη ένα αξιόλογο ρόστερ.


Κάλιαρι

Ξόδεψε σχεδόν 10 εκατομμύρια σε μεταγραφές με την κυριότερη να είναι αυτή του Ρομάνια από τη Γιουβέντους. Εξίσου καλός είναι και ο Αντρεόλι της Ίντερ. Πέρσι σώθηκε εύκολα κάτι που αναμένεται να κάνει και φέτος καθώς ενίσχυσε κυρίως την άμυνα της. Η μόνη αποχώρηση που θα στοιχίσει είναι αυτή του Μουρού.


Σασσουόλο

Ούτε αυτή αναμένεται να έχει προβλήματα καθώς διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου (Μπεράρντι, Ασέρμπι κτλ) και κατάφερε να κρατήσει μερικούς και φέτος. Σίγουρα οι αποχωρήσεις των Ντεφρέλ και Πελεγκρίνι θα στοιχίσουν, όμως με τον Μπούτσι στον πάγκο δεν θα κινδυνεύσει. Όσον αφορά τις προσθήκες, πήρε από τη Ρόμα Μαρκίζα και Φρατέσι, αλλά και τον Κασάτα από τη Γιουβέντους.


Ουντινέζε

Μέτρια σεζόν πέρσι για την Ουντινέζε η οποία ελπίζει σε κάτι καλύτερο φέτος. Ήρθαν οι Μαλέ, Μπάγιτς και ο Μπεχράμι. Ειδικά ο τελευταίος αναμένεται να βοηθήσει. Από την άλλη, αποχώρησαν οι Σίλβα και Γκιγιέρμε. Δύσκολα θα μπλέξει σε προβλήματα υποβιβασμού.


Κίεβο

Δεν έκανε κάποια ουσιαστική προσθήκη. Πούλησε στη Σταντάρ Λιέγης τον Εμποκού για 1.500.000 ευρώ. Ίσως μπλέξει σε περιπέτειες. αν και μας έχει συνηθίσει σε μέτριες χρονιές και πλασαρίσματα στη μέση της βαθμολογίας.


Μπολόνια

Άλλη μια ομάδα που τα πήγε μέτρια πέρσι. Η χρονιά δεν άρχισε καλά για τη Μπολόνια, καθώς αποκλείστηκε από τη πρώτη φάση του κυπέλλου. Από μεταγραφές, ήρθαν οι Σαντούρο, Φαλέτι και Παλάσιο. Στοχεύει σε ένα καλό πλασάρισμα και τώρα που δεν υπάρχουν και οι υποχρεώσεις του Coppa Italia επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. 


Τζένοα

Πέρσι μπήκε σε κάποιες περιπέτειες καθώς δεν πρόσεξε. Φέτος έκανε αρκετές μεταγραφές και ελπίζει να μην επαναληφθούν τα περσινά. Πήρε Γκαλαμπίνοφ, Σεντούριον, Ροντρίγκεζ, Μιλιόρε, Σπόλι και Ροσετίνι. Ο Τζούριτς δείχνει έτοιμος για μια καλή πορεία με τη Τζένοα.


Κροτόνε

Πέρσι σώθηκε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή. Όμως φέτος είναι διαφορετικά. Έγιναν 4 καλές προσθήκες. Καμπρέρα, Ίζκο, Κροκιάτα και Φαραόνι ντύθηκαν στα χρώματα της Κροτόνε. Δύσκολο να παραμείνει και φέτος στην Serie A. 


Μπενέβεντο

Ανέβηκε μέσω των playoff της Serie B και στόχος της είναι να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Έκανε κάποιες προσθήκες οι σημαντικότερες εξ αυτών οι Γκραβίλον, Λετίζια και Ντι Τσιάρα. Δεν αποχώρησε κανείς και αυτό είναι που δίνει αισιοδοξία στους ανθρώπους της Μπενεβέντο.


Σπαλ

Πολλές μεταγραφές πραγματοποίησε η νεοφώτιστη Σπαλ. Θέλει να μείνει στην κατηγορία και αν αυτό τελικά γίνει θα είναι μεγάλο επίτευγμα για μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2013. 


Ελλάς Βερόνα

Επέστρεψε ξανά στη Serie A και ακολούθησε το σίριαλ Κασσάνο. Πήρε Φροσάτι ενώ δανείστηκε και αρκετούς παίκτες από άλλες ομάδες. Είναι από τα φαβορί για να πέσει αν και έχει μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις