3 δοκάρια η Ρόμα, 3 γκολ η Ίντερ



Τύχη, ικανότητα, καλή φυσική κατάσταση και Σπαλέττι έφεραν την επικράτηση των ''νερατζούρι'' στην Αιώνια Πόλη. Σε ένα ματς όπου η Ρόμα είχε τρια δοκάρια (Κολάροφ, Ναινγκολάν, Περόττι). Στο πρώτο ημίχρονο η Ρόμα προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Έντιν Τζέκο και με εξαίρεση την φάση του Ικάρντι στο 12' δεν απειλήθηκε. Η Ίντερ παρουσίασε την περσινή προβληματική εικόνα στην αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο.

Η κίνηση ματ από πλευράς Σπαλέττι ήρθε με την αλλαγή του Μάριο στην θέση του κακού Γκαλιαρντίνι, ο οποίος έδωσε τρεξίματα στην Ίντερ στο δεύτερο μέρος και με την αντικατάσταση του Ναγκατόμο από έναν πραγματικό αριστερό μπακ (Ντάλμπερτ). Λίγο αργότερα ήρθε και η αγωνιστική καθίζηση των ''τζιαλορόσι'' από το 65' και μετά. Σε εκείνο το σημείο ο  Μάουρο Ικάρντι θύμισε το πόσο δεινός σκόρερ είναι και δημιούργησε γκολ μια φάση που δεν ''μύριζε'' άμεσο κίνδυνο.

Στο 77' ο Ικάρντι ''ξαναχτύπησε'' με ένα υπέροχο γυριστό κάνοντας της ανατροπή για την Ίντερ μέσα στο Ολίμπικο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ματίας Βεσίνο έπειτα από ιδανική αντεπίθεση των ''ιντερίστι'' με τον Πέρισιτς να πιστώνεται την ασίστ. Η Ρόμα είχε παραδώσει και τυπικά πνεύμα και μοιραίο ήρθε το τριπλό σφύριγμα λίγο αργότερα.

Η Ίντερ έχει πολλά ακόμη να διορθώσει αν θέλει να πρωταγωνιστήσει στην φετινή Σέριε Α. Πάντως το σημαντικό είναι ότι έδειξε ψυχή και ανέτρεψε ένα ματς που πέρυσι θα είχε χαθεί για πλάκα. Όσο για την Ρόμα έχει αρκετά νέα πρόσωπα και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να διατηρήσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις