Κατώτερη των περιστάσεων η αδύναμη Ιταλία.

Η Ιταλία δεν κατάφερε να κοντράρει την εξαιρετική Ισπανία και με μία απογοητευτική εμφάνιση, έχασε με κάτω τα χέρια μένοντας πίσω στο κυνήγι της πρώτης θέσης.


Το ντέρμπι ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία εξελίχθηκε σε μονόλογο των ''Φούριας Ρόχας'', οι οποίοι με δύο γκολ του Ίσκο και ένα του Μοράτα πήραν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό στην ''Φάση των 16'' του Euro από τους ''Ατζούρι''. Στα θετικά για τους Ιταλούς η πρώτη εμφάνιση του Σπιναζόλα ως βασικός.


Το ματς

Ο αγώνας άρχισε με την Ιταλία να παρατάσσεται χωρίς τον τραυματία Τζόρτζιο Κιελίνι, τη θέση του οποίου πήρε ο Αντρέα Μπαρτζάλι. Η Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν στο 8' όταν το φάουλ του Σέρχιο Ράμος πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπουφόν. Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, κέρδισαν φάουλ στο ίδιο σημείο και αυτή τη φορά ο Ίσκο έγραψε το 1-0 με εξαιρετική εκτέλεση. Οι ''Ατζούρι'' έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 29', με τον Νταρμιάν να σεντράρει και τον Ντε Χέα να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπελότι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και τελικά κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 40' πάλι με τον Ίσκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ινιέστα και έγραψε το 2-0 με σουτ έξω από τη περιοχή. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 48' με τους Ινσίνιε και Καντρέβα να μην καταφέρνουν σε δύο χρόνους να νικήσουν τον Ντε Χέα. Στη συνέχεια η άμυνα των Ιταλών έμπαζε και η Ισπανία συνέχισε να απειλεί με τους Ασένσιο, Κόκε και Καρβαχάλ. Το τελικό 3-0 έγραψε ο Αλβάρο Μοράτα μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Ράμος στο 79'.  Έτσι, η Ισπανία πήρε μια κρίσιμη και δίκαια νίκη ενόψει της συνέχειας.

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα στιγμιότυπα του αγώνα στη σελίδα μας με ελληνική περιγραφή.


Βαθμολογία και πρόγραμμα

Η Ιταλία προβλημάτισε με την εμφάνιση της και δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τη περσινή εντυπωσιακή ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Αυτή η ήττα απομακρύνει τους ''Ατζούρι'' από τη πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Παρακάτω η βαθμολογία του έβδομου προκριματικού ομίλου.


Η επόμενη αγωνιστική του ομίλου:

5/9 Λίχτενσταϊν-Ισπανία
5/9 Ιταλία-Ισραήλ
5/9 Σκόπια-Αλβανία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις