Φάκελος Ιταλία - Ευρωμπάσκετ 2017



Οι Τζεντίλε και Μπαρνιάνι διανύουν καταστροφικές χρονιές με τους συλλόγους τους. Δυο από τους πρωτεργάτες των Ιταλών τα προηγούμενα χρόνια είναι μοιραία εκτός. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αρχές Αυγούστου ο Ντανίλο Γκαλινάρι σπάζει το χέρι του σε απόπειρα να γρονθοκοπήσει αντίπαλό του σε φιλικό παιχνίδι. Δηλαδή πόσο χειρότερα...; Με βάση, λοιπόν, τις απουσίες και την έλλειψη καθαρού σέντερ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην μπασκετική ιδιοφυία του Έτορε Μεσίνα στην άκρη του πάγκου.

Η ''σκουάντρα ατζούρα'' έδειξε σχετικά καλό πρόσωπο στον όμιλο τερματίζοντας με 3 νίκες και 2 ήττες. Επικράτησε έναντι του Ισραήλ (69-48), της Ουκρανίας (66-78) και της Γεωργίας (71-69) ενώ ηττήθηκε από Λιθουανία (78-73) και Γερμανία (61-55). Ισοβάθμησε με τους Γερμανούς αλλά λόγω της ήττας δεν ευνοήθηκε στην ισοβαθμία, παίρνοντας έτσι την τρίτη θέση του ομίλου.




Στη νοκ άουτ φάση η Ιταλία έπεσε πάνω στην ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, την Φινλανδία, η οποία έκλεισε πανηγυρικά την πρώτη φάση με ρεκόρ 4-1. Η Ιταλία δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και με ανελέητο πυροβολισμό έξω από τα 6.75 ''πάτησε'' από νωρίς την ομάδα του Ντέτμαν. Το ματς οκληρώθηκε με σκορ 70-57.

Στα προημιτελικά αντίπαλος ήταν η πανίσχυρη Σερβία, ακόμη και με τις απουσίες που είχε και αυτή. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της στο ματς, διατηρώντας μια διαφορά ασφαλείας 10 πόντων στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. 83-67 το τελικό αποτέλεσμα. Η Ιταλία από την στιγμή που μετράει η συγκομιδή της πρώτης φάσης κατέλαβε την 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ. Από κάθε άποψη είναι ένα καλό πλασάρισμα.




Η επόμενη μέρα φέρνει Μεσίνα και Μπελινέλι έξω από την εθνική. Ο πρώτος ολοκληρώνει τον κύκλο του στο τιμόνι της Ιταλίας και ο δεύτερος αποσύρεται από την εθνική. Νέος τεχνικός θα είναι ο πρωταθλητής Ιταλίας 2015 με την Σάσσαρι, Ρομέο Σακέτι. Όσον αφορά τους άλλους παίκτες, δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το μέλλον τους στην εθνική τους ομάδα.

Επόμενο ραντεβού της Ιταλίας, θα είναι στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελο της Κίνα που θα γίνει το 2019. Η ''σκουάντρα ατζούρα'' θα βρεθεί σε όμιλο με Ρουμανία, Κροατία και Ολλανδία με τους τρείς που θα τερματίσουν πρώτοι να περνούν στην δεύτερη φάση των προκριματικών. Πρώτο τζάμπολ 23 Νοεμβρίου με τον αγώνα Ιταλία - Ρουμανία. Φυσικά, η σελίδα μας θα σας ενημερώσει και για τα προκριματικά και ευχή όλων μας είναι να δούμε την Ιταλία στα γήπεδα της Κίνας!


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις