Καλύτερα να μην βγει Ευρώπη...

 

Ισως να ακούγεται παράλογο αλλά σαν οπαδός της Ίντερ δεν επιθυμώ την ομάδα μου να βγει στο Γιουρόπα. Ο λόγος απλός. Το Γιουρόπα λιγκ για την ομάδα του Μιλάνο είναι μια αγγαρεία και γίνεται και ρεζίλι απο ομάδες τύπου Χάποελ Μπερ Σεβά και Σπάρτα Πράγας.

Εύλογα γίνεται ροτέισιον αλλά αυτοί που καλούνται να παίξουν δεν στέκονται στο ύψος τον περιστάσεων και αρκετές φορές δεν δίνουν και το 100%. Δεν σνομπαρω το Γιουρόπα λιγκ, ίσα ίσα που το θεωρώ έναν καλό τρόπο να διακριθεί κάποιος και να παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς λιγκ. Νοοτροπία που είναι άκρως αντίθετη στην περίπτωση των "νερατζούρι".

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Τσέλσι στην Αγγλία. Ειτε ήθελε ειτε όχι δεν βγήκε Ευρώπη πέρυσι και με έναν πολύ καλό σχεδιασμό το καλοκαίρι έφτασε να πρωταγωνιστεί ακριβώς μετα απο μια καταστροφική σεζόν. Αλλο Αγγλία και άλλο Ιταλία αλλά βγαίνει ενα ηθικό δίδαγμα απο τους λονδρέζους που δείχνουν να έχουν οξυδερκείς ιθύνοντες. Τα κομβικά, λοιπόν, σημεία της είναι τρία κατα την άποψη μου είναι δυο.

Ο Κόντε που είναι ένας εμψυχωτής και δίνει απίστευτο κίνητρο σε κάθε του παίχτη, ο Καντέ που τα σχόλια είναι περιττά για την δουλειά που κάνει στο κέντρο και η απουσία των μπλέ απο την Ευρώπη που τους έδωσε αρκετές ανάσες. Αυτό το παράδειγμα καλό θα ήταν να το εξετάσει η Ίντερ και να μην πετάξει λεφτά απο εδώ και απο εκεί αυτό το καλοκαίρι αλλά να κάνει ουσιαστικές κινήσεις και χωρίς να υπάρχει η κούραση των ευρωπαϊκών παιχνιδιών. Παίκτες εργαλεία και πρόθυμοι για μπάλα, ίσως και ένας άλλος κόουτς και όχι πεταμένα λεφτά σε παίκτες που δεν πρόκειται να περνούσαν ούτε  ως περαστικοί έξω απο το Μεάτσα...


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις