Άμυνα για σεμινάριο, ισοπαλία και πρόκριση για την Γιουβέντους...

Με μεγάλη ψυχραιμία, καταπληκτική οργάνωση και πιστή ακολούθηση του αγωνιστικού πλάνου, η Γιουβέντους κατάφερε να φύγει αλώβητη από την Βαρκελώνη (0-0) και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά της μεγάλης διοργάνωσης.

Ο Μπουφόν συνέχισε τον δικό του μύθο που τον θέλει να μην δέχεται γκολ από τον Μέσι, οι υπόλοιποι παρέδωσαν μαθήματα στο αμυντικό κομμάτι και η Γηραιά Κυρία κράτησε για δεύτερο αγώνα την Μπαρτσελόνα στο μηδέν ενεργητικό.  




Η Γιουβέντους δεν είναι Παρί και το απέδειξε χθες... Με σωστή νοοτροπία (δεν κατέβηκε να χάσει, αντιθέτως έκανε το παιχνίδι της),  κράτησε μακριά από την εστία της τα επιθετικά ατού της αντιπάλου δείχνοντας αξιοθαύμαστη αμυντική προσήλωση, δείγμα της ποιότητας του κεντρικού διδύμου. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέδωσε ξανά μαθήματα τακτικής, νίκησε κατά κράτος τον Λουίς Ενρίκε και έδειξε πως έκαναν λάθος όσοι τον κατέκριναν. 

Η Μπαρτσελόνα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο ματς, 17 στον αριθμό. Η μπάλα όμως κολλούσε συνεχώς στα πόδια των Ιταλών, σαν να μην ήθελε να μπει με τίποτα μέσα. Η Γιουβέντους είχε και αυτή με την σειρά της κάποιες κλασικές φάσεις όμως το μηδέν στην άμυνα ήταν ο αυτοσκοπός. Αυτό επιτεύχθηκε και η ομάδα του Τορίνο βρίσκεται στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με Ατλέτικο, Ρεάλ και Μονακό. Λέτε να δούμε επιτέλους τον Μπουφόν να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο ? Ευχή όλων μας αυτό να συμβεί φέτος. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία και πρέπει να το διεκδικήσει!

Γιώργος Κ.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις