Βενέτσια Και Τρέντο στους τελικούς της μπασκετικής Σέριε Α



Στους τελικούς του ιταλικού μπάσκετ θα τεθεί η Βενέτσια  και η ομάδα έκπληξη που ακούει στο όνομα Τρέντο. Πρώτο τζάμπολ το Σάββατο στις 21:30 στην Palla Giuseppe Taliercio της Βενέτσιας, η οποία έχει και το πλεονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισε υψηλότερα στην κανονική διάρκεια. Στις 4 νίκες θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής 2016-2017.



  Η Βενέτσια παρουσιάστηκε πολύ καλή φέτος και θα διεκδικήσει το τρίτο της πρωτάθλημα, το οποίο έχει να κατακτήσει απο το μακρινό 1943! Η ομάδα του Ντε Ραφαέλε τερμάτισε δεύτερη στην regular season και εκμεταλλεύτηκε αυτό το προνόμιο στο έπακρο φτάνοντας σχετικά εύκολα στους τελικούς. Το πρώτο της θύμα ήταν η Πιστόια, την οποία κέρδισε με 3-1(στον πρώτο γύρο κρίνονται στις 3 νίκες, ημιτελικά και τελικοί στις 4), για να ακολουθήσει η Αβελίνο στα ημιτελικά με τους βενετσιάνους να προκρίνονται, έστω και δύσκολα,με σκορ 4-2 στη σειρά.



 
  Απο την άλλη η Τρέντο κέρασε... φρέντο την Αρμάνι την οποία έριξε με χαρακτηριστική ευκολία στο "καναβάτσο" με σκορ 4-1 και με μειονέκτημα έδρας! Με εξαίρεση ένα ματς, η Τρέντο κέρδισε με διψήφια διάφορα και τις τέσσερις φορές τους πρωταθλητές του 2016, έχοντας ως ηγέτες τους Σάτον και Χογκ. Είχε προηγηθεί και η "σκούπα" στον πρώτο γύρο κόντρα στην πρωταθλήτρια του 2015, Ντινάμο Σάσσαρι. Ο κόουτς Μπουσκάλια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και αυτό αποτυπώνεται από την πορεία στο πρωτάθλημα και απο την περσινή πορεία στο Γιούροκαπ, όπου έφτασε έως τον τελικό. Η Τρέντο ιδρύθηκε το 1995 και στην τρίτη της σεζόν στην Α Ιταλίας καταφέρνει να βρίσκεται στους τελικούς.


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις