ΟΙ έξι χαμένοι τελικόι της Γιουβέντους (Σήκωσε το,το γ@μ#μένο)




Η Γιουβέντους απόψε στις 21:45 θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στο ''Millennium'' του Κάρντιφ για τον τελικό του Champions League.με στόχο να κατακτήσει για 3η φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη,όλες έχουν την ''αχίλλειος πτέρνα'' τους.Έτσι και η Γιουβέντους έχει το δικό της 'κακό δαίμονα''.Ποιός είναι αυτός;

O ''εφιάλτης'' των χαμένων τελικών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ,που αυτή την στιγμή είναι 6 στον αριθμό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αυξηθούν περαιτέρω.

Ας ρίξουμε μία ματιά σ'αυτόυς τους 6 τελικούς (και να κλάψουμε μαζί) κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή..

Αποτέλεσμα εικόνας για barca juve 3-1

1ος.Ηττήθηκε στο 1ο τελικό στην Ιστόρια της.

Η 1η φορά που η 'Γηραιά Κυρία βρέθηκε σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών ήταν στο Βελιγράδι κόντρα στον Άγιαξ στις 30 Μαίου του 1973 και οι ''Μπιανκονέρι'' γνώρισαν την ήττα με σκόρ 1-0 και έτσι ο πανίσχυρος ''Αίαντας'' του Κρόιφ πανηγύριζε την 3η συνεχόμενη κατάκτηση αυτόυ του θεσμού.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρηση -που έμελλε να είναι και το καθοριστικό -ήταν στο 4ο λεπτό με τον Τζόνι Ρέπ.

2ος.Το ίδιο σκηνικό 10 χρόνια αργότερα(Σε Ελληνικό έδαφος).

Δέκα χρόνια μετά ,η Γιουβέντους ξαναβρέθηκε ένα βήμα πρίν την κατάκτηση του τροπαίου αλλά - και πάλι- δεν τα κατάφερε.

Ο τελικός έγινε στην Αθήνα -στο  Ο.Α.Κ.Α- στις 25 Μαίου το 1983 και η Γιούβε του Μισέλ Πλατινί και των άλλων αστεριών,(η οποία είχε αρκετούς δικούς της φιλάθλους στο γήπεδο) ηττήθηκε με 1-0  από το Αμβούργο με γκόλ του Φέλιξ Μόγκατ στο 8ο λεπτό του αγώνα.


3ος.Χάθηκε η ευκαιρία να πάρει την 2η σερί κούπα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ντορτμουντ γιουβε 3-1

Στούς επόμενους 2 τελικούς που πήγε η 'Γηραιά Κυρία' τους νίκησε.Στις 28 Μαίου του 1997 (στο 5ο της τελικό και τον 3ο χαμένο) έχασε με σκόρ 3-1 απο την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Μόναχο και έτσι δεν μπόρεσε να γίνει η 1η ομάδα στην Ιστορία του Champions League που κατακτά την διοργάνωση 2 συνεχόμενες χρονιές.

Το σκόρ άνοιξε στο 29' ο Κάρλ Χάιντς Ρίντλε και ο ίδιος ποδοσφαιριστής 5 λεπτά αργότερα στο 34΄έκανε το 2-0.Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο -με τακουνάκι-στο 66' μείωσε σε 2-1.Το 3-1 το πέτυχε στο 70' ο Λάρλς Ρίκεν και σημείωσε το γρηγορότερο γκόλ που σκοράρει αλλαγή σε τελικό ,μόλις σε 16 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του.



4ος.Δεύτερος σερί χαμένος τελικός (Την εκδίκηση της θα προσπαθήσει να πάρει απόψε).

Αποτέλεσμα εικόνας για γιουβερεαλ 0-1 1998

Για 3η σερί σεζόν οι ''Μπιανκονέρι'' έφτασαν στον τελικό αλλά δεν τα κατάφεραν.
 Στίς 20 Μαίου το 1998 βρήκαν αντίπαλο την Ρεάλ Μαδριτης στην Ολλανδία (στο Άμστερντάμ Αρίνα) και ηττήθηκαν 1-0 με γκόλ του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στο 66ο λεπτό.
Η ''Βασίλισσα'' είχε να κατακτήσει την διοργάνωση 32 χρόνια..



5ος.Έχασε το τρόπαιο στα πέναλντι.

Αποτέλεσμα εικόνας για milan gioybe 2003

Αυτός ήταν ο 1ος χαμένος τελικός του Τζίτζι Μπουφόν.Στις 28 Μαίου του 2003 στην Αγγλία (στο Όλντ Τράφορντ) έγινε ένας Ιταλικός ''εμφύλιος'' με την Μίλαν να βγαίνει νικήτρια με 2-3 στην διαδικασία των πέναλντι κόντρα στην Γιουβέντους με τον Σεβτσένκο να βάζει το καθοριστικό,καθώς το παιχνίδι έληξε 0-0 και στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση

.Για την Γιούβε πέναλντι εκτελέσαν(κατά σειρά) οι Νταβίντ Τρεζεγκέ (αστόχησε),Αλεσάνδρο Μπιριντέλι(ευστόχησε),Μαρσέλο Ζαλαγιέτα(αστόχησε),Πάολο Μοντέρο(αστόχησε) και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (ευστόχησε).Για την Μίλαν πέναλντι βάρεσαν (κατά σειρά) οι :Σέρχιο Κλαούντιο Ντο Σάντος (ευστόχησε),Κλάρενς Ζέεντορφ(αστόχησε),Κάχα Καλάτζε(αστόχησε),Αλεσάντρο Νέστα(ευστόχησε) και Αντρέι Σεβτσένκο(ευστόχησε).


6ος.Επιστροφή σε τελικό μετά από 12 χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για barca juve 3-1

Η 6η φορά που 'Γηραιά Κυρία' (ελπίζω και η τελευταία) φτάνει στην πηγή και νερό δεν πίνει.Στις 5 Ιούνιου του 2015 η ομάδα από το Τορίνο αγωνίστηκε στο Βερολίνο με την Μπαρτσελόνα και έχασε με 3-1.

Οι ''Μπλαουγκράνα'' προηγήθηκαν στο 4' με τον Ιβάν Ράκιτιτς.Στο 55ο λεπτό ο Άλβαρο Μοράτα ισοφάρησε σε 1-1.Στο 68΄ο Λουίς Σουάρεζ έδωσε το προβάδισμα για τους Καταλανούς και στο 90+7 ο Νειμάρ ανέβασε τον δείκτη του σκόρ στο 3-1.



Επειδή θέλω είμαι αισιόδοξος για την κατάκτηση ας δούμε και λίγο τις 2 φορές (έρχεται και η 3η!) όπου η Γιούβε βγήκε νικήτρια σε τελικό.

1ος.Τραγωδία στο Χέιζελ.

Σ'ένα τελικό που είχε 39 νεκρούς δεν έχεις να πείς τίποτα για τα αγωνιστικά.Στις 29 Μαίου του 1985 στις Βρυξέλλες ήταν ο τελικός Γιουβέντους-Λίβερπουλ,που δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει..

Γιουβέντους-Λίβερπουλ 1-0 (56' Πλάτινι,)

2ος.Πήρε εκδίκηση από τον Άγιαξ 23 χρόνια μετά.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιουβεντουσ κατακτηση 1996

Η Γιουβέντους κατέκτησε το 2ο Champions League (to 1 ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών) στην Ιστορία στις 22 Μαίου του 1996 νικώντας 4-2 στην διαδικασία των πέναλντι (1-1 η κανονική διάρκεια) τον Άγιαξ στο στάδιο ''Ολίμπικο'' της Ρώμης.

Οι Μπιανκονέρι προηγήθηκαν στο 13 με τον Ραβανέλι και ο Άγιαξ ισοφάρησε στο στο 41ο λεπτό με τον Λιτμάνεν.

Ώρα για την κούπα.


Φωτογραφία του χρήστη Juventus.

Ελπίζουμε σήμερα το βράδυ η ομάδα του Αλέγκρι να είναι αυτή που θα χαμογελάσει και να βαλεί στο παλμαρέ της το 3o Champions League.

Είναι κάτι που λείπει 21 χρόνια από την ομάδα.

Όπως λείπει και από τον Τζίτζι Μπουφόν  -πρός το παρόν- η κατάκτηση του Champions League και θα θελαμε όλοι οι Γιουβεντίνοι και οι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου να τον δούμε να παίρνει στα -ασφαλή-  του χέρια την κούπα με τα μεγάλα αυτιά και να την σηκώσει ψηλά στον ουρανό του Κάρντιφ και θα επικρατήσει πανζουρλισμός σ'όλο τον κόσμο στο αντίκρισμα αυτής της εικόνας(εκτός από τους παίκτες και τους περισσότερους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης)

Αποτέλεσμα εικόνας για χαμενοι τελικοι της γιουβε

Απόψε ευελπιστούμε να ''σπάσει αυτή η κατάρα ' των χαμένων τελικών (2ο σερί χαμένους έχει τα τελευταία 14 χρόνια) και να ''τρελαθούμε'' από τους πανηγυρισμούς!

Σήκωσε το γ@μ#μ*ν$.

ITS TIME TO WIN THE(THIRD) CHAMPIONS LEAGUE
ITS TIME FOR JUVE
ITS TIME FOR GIGI BUFFON
ITS TIME FOR TREBLE

FINO ALLA FINE
FORZA JUVE.

Πέτρος Νικολακόπουλος
Serie A Greek Supporters.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις