Έμπολι (18): Αυτοκτονία και τραγικός υποβιβασμός

General view prior to the Serie A match between Empoli FC and AC Chievo Verona at Stadio Carlo Castellani on August 23, 2015Η Έμπολι έπαιξε με τη φωτιά και τελικά κάηκε, αφού μετά από μια διαφορά ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.. κατάφερε να πέσει στην Serie B.


Αν και οι Πεσκάρα και Παλέρμο υποβιβάστηκαν από νωρίς, η ομάδα που πραγματικά αυτοκτόνησε στο φετινό πρωτάθλημα ήταν η Έμπολι. Η ομάδα του Μαρτουσκέλο έπεσε ουσιαστικά μόνη της στην Serie B. Λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, έδειχνε να έχει ξεμπερδέψει από την υπόθεση υποβιβασμός, όμως το αρνητικό σερί της σε συνδυασμό με την απίστευτη πορεία της Κροτόνε στις τελευταίες αγωνιστικές την οδήγησε στο καναβάτσο. Η σεζόν πάντως άρχισε σχετικά καλά για την 'Εμπολι, η οποία στο τέλος του πρώτου γύρου βρισκόταν στην μέση της βαθμολογίας. Στην συνέχεια, ήρθε ο αποκλεισμός από τη Τσεζένα στην φάση των 16 του Coppa Italia. Μόνος στόχος πλέον ήταν η σωτηρία, όμως η Έμπολι δεν κατάφερε ούτε αυτό ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με τη σοκαριστική ήττα από την αδιάφορη Παλέρμο. Άκρως απογοητευτική σεζόν.


Παίκτες-κλειδιά
Αποτέλεσμα εικόνας για maccarone empoliΜχεντλίτζε και Μακαρόνε ξεχώρισαν στη φετινή Έμπολι. Από τη μία, ο Γεωργιανός είχε 6 γκολ,
όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Από την άλλη, ο έμπειρος Ιταλός είχε 5 γκολ και 2 ασίστ, ενώ αναδείχθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις