Ένας Γιουβεντίνος στην κορυφή του κόσμου και... πιο πριν κάποιοι άλλοι.

(Φωτογραφία που ανέβασε ο Ματουιντί στα Social Media).

Ο Γάλλος άσος της ''Μεγάλης Κυρίας'' αναδείχθηκε Πρωταθλητής Κόσμου, καθώς η χώρα του νίκησε στον τελικό 4-2 την Κροατία.
Ο λόγος για τον Μπλεζ Ματουιντί , ο οποίος τώρα μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του, να ξεκουραστεί και να ''γεμίσει''' τις μπαταρίες του, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά ( το πρωτάθλημα της Ιταλίας θα ξεκινήσει σε περίπου ένα μήνα).



                                          ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στα τέσσερα από τα εφτά ματς που έπαιξε η Γαλλία, ο Ματουιντί ήταν στην αρχική εντεκάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, σε ένα μπήκε αλλαγή και σε δύο δεν χρησιμοποιήθηκε. Συνολικά αγωνίστηκε 336 λεπτά.

Στον πρώτο αγώνα του Μουντιάλ, οι ''τρικολόρ'' αντιμετώπισαν την Αυστραλία και νίκησαν 2-1.
Ο Ματουιντί πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 78ο λεπτό και 2 λεπτά αργότερα μπήκε το γκολ της νίκης για τους Γάλλους (αυτογκολ από τον Μπέχιτς για την ακρίβεια). Το 1-0 είχε γίνει στο 58' με πέναλντι του Γκριεζμάν, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε ισοφαρίσει ο Γέντινακ.

Στην επόμενη αναμέτρηση, με το Περού, ο άσος της Γιουβέντους έπαιξε όλο τον αγώνα, με την ομάδα του Ντεσάμπ να κερδίζει 1-0, χάρη σε τέρμα του Εμπαπέ στο 34΄.

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου,ο αντίπαλος της Γαλλίας ήταν η Δανία(0-0), με τον Ματουιντί να μην αγωνίζεται καθόλου, καθώς ο Ντεσάμπ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν στα δύο προηγούμενα ματς.

Για την ιστορία αυτό ήταν το μοναδικό 0-0 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η μόνη αναμέτρηση που η Γαλλία δεν βρήκε τον δρόμο προς στα δίκτυα.

Στην φάση των 16 οι ''Τρικολόρ'' κοντραριστήκαν με την Αργεντινή και βγήκαν νικητές με 4-3.
Ο Ματουιντί ήταν βασικός και αντακαταστάθηκε στο 75' από τον Τολισό.

Γαλλία-Αργεντινή (13' π Γκριεζμαν, 57΄Παβάρ, 64' 68'Εμπαπέ- 41' Ντι Μαρία,48' Μερκάντο,90 +3' Αγκουέρο).

Στα προημιτελικά η Γαλλία κέρδισε 2-0 την Ουρουγουάη  (40' Βαράν,61΄Γκριεζμάν) και ο Ματουιντί παρακολούθησε από τον πάγκο και τα 90 λεπτά.

Στον ημιτελικό η ομάδα του Ντεσάμπ ξεπέρασε το εμπόδιο του Βελγίου με 1-0 (Ουμτιτί 51').
Ο Ματουιντί έγινε αλλαγή στο 86' με τον Τολισό να μπαίνει στην θέση του..

Αποτέλεσμα εικόνας για matuidi mundial 2018

Στο τελικό,η Γαλλία επικράτησε με 4-2 κόντρα στην Κροατία και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κόσμου.
Τρείς φορές έγινε αλλάγή ο Ματουιντι και τις τρείς ο παίκτης που αντικατέστησε ήταν ο Τολισό (στον τελικό η αλλαγή έγινε στο 73').



Γαλλία-Κροατία 4-2 (18 αυτ Μάντζουκιτς,38' π Γκριεζμάν,59' Πόγκμπα,65' Εμπαπέ-28 Πέρισιτς,69' Μάτζουκιτς

Ως κάτοχος Μουντιάλ θα επιστρέψει (μετά από τις διακοπάρες του,φυσικά) ο Μπλεζ Ματουιντί,στην προετοιμασία της Γιουβέντους,όταν θα ενσωματωθεί σε αυτή.



                                                   ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Ας δούμε όμως ποίοι ήταν οι προηγούμενοι παίκτες της Γιουβέντους που ανέβηκαν στην κορυφή του βάθρου ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά γύρισαν στην ''Μεγάλη Κυρία'' ως Πρωταθλητές Κόσμου!

Στην λίστα είναι πέντε Ιταλοί,οι οποίοι κατέκτησαν με την ''Σκουάντρα Αττζούρα'' το Μουντιάλ του 2006 νικώντας την Γαλλία,(1-1 κανονική διάρκεια και 5-3 στα στα πέναλτι),στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι εξής :Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Φάμπιο Καναβάρο, Τζιαλούκα Ζαμπρότα, Μάουρο Καμορανέζι και Αλεσσάντρο Ντελ Πίερο. Ολοι τους εκτός του Ντελ Πίερο ξεκίνησαν βασικοί.

Ο Ντελ Πίερο, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 86ο λεπτό στην θέση του Καμορανέζι, στην διαδικασία των πέναλντι εκτέλεσε το τέταρτο πέναλντι των Ιταλών και ήταν εύστοχος.

Ο Ζαμπρότα και ο Καναβάρο δεν αγωνίστηκαν μετά το Μουντιάλ στην Γιουβέντους, καθώς πήραν μεταγραφή σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα

Η Γιουβέντους το 2006, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου, λόγω του σκανδάλου Καλτσιόπολις.

Ο Ματουιντί πήγε στα γήπεδα της Ρωσσίας ως Πρωταθλητής Ιταλίας, το ίδιο ίσχυει και για τους άλλους πέντε το 2006, αλλά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο,  η κατάκτηση του Καμπιονάτο (όπως και του 2005) αφαιρέθηκε από την ''Μεγάλη Κυρία''  και πήγε στην Ίντερ (και τα δύο).


TΖΙΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ


ΦΑΜΠΙΟ ΚΑΝΑΒΑΡΟ


ΜΑΟΥΡΟ ΚΑΜΟΡΑΝΕΖΙ



ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΖΑΜΠΡΟΤΑ

 

ΑΛΕΣΣΑΝΤΡΟ ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ


Πέτρος Νικολακόπουλος
Serie A Greek Supporters

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις