Το χτίσιμο της Ίντερ 2018-2019


Η Ίντερ ψωνίζει γρήγορα και μεθοδικά από το μεταγραφικό παζάρι. Έχει στόχο να ''επουλώσει'' με τον καλύτερο τρόπο τα κακώς κείμενα του ρόστερ της είτε με ηχηρά ονόματα είτε με φερέλπιδες ποδοσφαιριστές.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Στην άμυνα με την προσθήκη του Ντε Φράι δυναμώνει σημαντικά στα στόπερ και με τον Σκρίνιαρ θα συνθέτουν ένα εκρηκτικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο (ο Μιράντα και λόγω ηλικίας εικάζω θα προσφέρει της υπηρεσίες του ερχόμενος από τον πάγκο φέτος). Όσον αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, η ομάδα του Μιλάνο βρήκε μια εξαιρετική επιλογή, αν κρίνουμε το τι παίκτες πέρασαν από εκεί τα προηγούμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Ασαμόα που αναμένεται να είναι ο βασικός αριστερός μπακ με τον Ντ'αμπρόζιο να βρίσκεται μεταξύ των δυο πτερυγών για να καλύπτει με την πρώτη ευκαιρία τα κενά ως ένα μεστό και έμπειρομπακ απ.



Δεξί μπακ βασικό δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ίντερ μιας και ο Κανσέλο πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος ήταν αδιαμφησβήτητα ένα ''χοτ'' όνομα για το δεξί άκρο της άμυνα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο εν λόγο παίκτης έκανε ώρες ώρες κακό στην ομάδα γιατί αν και μπακ προτιμούσε να ανεβαίνει πολύ στον αγωνιστικό χώρο, ελέω και της άρτιας τεχνικής του κατάρτισης, αφήνοντας κάποια αμυντικά κενά. Γι αυτό τον λόγο δεν θεωρώ τόσο σημαντική την απώλεια του Ζοάο Κανσέλο. Ονόματα ακούγονται αλλά δεν υπάρχει τίποτα βάσιμο μέχρι στιγμής οπότε δεν θα αναφερθούμε αυτή τη στιγμή για τα μπακ.


Στον χώρο του κέντρου δεσπόζει πλέον το όνομα του Ράτζα Ναινγκολάν. Ο Βέλγος σταρ, ξεκούραστος μιας και δεν κλήθηκε στο μουντιάλ, αναμένεται να είναι εκ των ηγετών της μεσαίας γραμμής. Ο Σπαλέττι τον γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Ρόμα και τον έπεισε να μετακομίσει στον Ιταλικό βορρά για να συνεργαστούν εκ νέου στους ''νερατζούρι''. Άλλες μεταγραφές στο κέντρο δεν πραγματοποιήθηκαν μιας και δεν αποτελούσε αυτό πρόβλημα της περυσινής Ίντερ, με μια μικρή υποσημείωση του Βαλέρο ο οποίος είναι πιθανό να αποχωρήσει έχοντας και προτάσεις στα χέρια του. Ωστόσο αν αποχωρήσει ο Ισπανός θα γίνει σίγουρα μια μεταγραφή.



Στην επίθεση και αρχίζοντας από τα άκρα η έλευση του Πολιτάνο δίνει νιάτα και ταχύτητα στα δεξιά καθώς επίσης και ανάσες στον 30αρη Καντρέβα. Επίσης, έντονα ακούγεται το όνομα του Μάλκομ αλλά μέχρι στιγμής ο Βραζιλιάνος παραμένει παίκτης της Μπορντό. Αν έρθει και αυτός τότε οι ''νερατζούρι'' θα αποκτήσουν άλλον... αέρα στα εξτρέμ και θα υπάρχει και η δυνατότητα για μεγαλύτερο ροτέισιον. Κλείνουμε με την ''αιχμή του δόρατος'' όπου εκεί αποκτήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Ο 20χρονος πρώην παίκτης της Ρασίνγκ αφού ''μάτωσε'' 20 φορές τα δίχτυα στο πρωτάθλημα της χώρας του καλείται να κάνει κάτι ανάλογο και στην Σέριε Α με τον συμπατριώτη του και αρχηγό της Ίντερ, τον Μάουρο Ικάρντι.



Μην ξεχνάμε ότι η φετινή σεζόν θα βρει την ομάδα του Σπαλέττι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και γι αυτό μετά από καιρό η ομάδα φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά την ανοικοδόμησή της. Φυσικά υπάρχουν ακόμη σχεδόν 2 μήνες για τις μεταγραφικές κινήσεις και αναμένεται να μπούνε και επιπλέον πινελιές. Τα θεμέλια όμως φαίνεται να μπαίνουν και η ομάδα φαίνεται να ξαναβρίσκει την χαμένη αίγλη της.


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις