Θα γίνει Βασιλιάς και στο Τορίνο;

Βλέποντας το ίντερνετ να... παραληρεί για την μεταγραφή του Ρονάλντο στην Γιουβέντους, κρίνω σκόπιμο ως μέλος της σελίδας Serie A Greek Supporters να τοποθετηθώ και εγώ, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα φιλονερατζούρικα αισθήματατά μου.



Η μεταγραφή από την όψη της ''Γηραιάς Κυρίας''

Η Γιουβέντους έχει κάθε λόγο να ''τρίβει τα χέρια'' της για το γεγονός ότι κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Βλέπει στο πρόσωπο του Πορτογάλου σούπερ σταρ τον άνθρωπο που θα την οδηγήσει στο πολυπόθητο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί όχι και στο τρεμπλ. Αν εξαντλήσει ο CR7 τα 4 χρόνια του συμβολαίου που υπέγραψε, τότε θα έχει και ανάλογες ευκαιρίες να πραγματοποιήσει αυτό το όνειρο η ομάδα του Αλέγκρι. Για το πρωτάθλημα Ιταλίας δεν τίθεται θέμα. Θα παραμείνει το ακλόνητο φαβορί για την συνέχεια στις σερί κατακτήσεις (7 απανωτά έως τώρα).

Όσον αφορά το brandname της, η Γιούβε αρχίζει και εκτοξεύεται. Άνοδος στα social media από ακολούθους, κοσμοσυρροή ανθρώπων ανά τον πλανήτη σπεύδει να προμηθευτεί μια ''μπιανκονέρο'' φανέλα με το νούμερο 7 αλλά και το Allianz Stadium αναμένεται ασφυκτικά γεμάτο για φέτος με το εισητήριο να μοιάζει με μαγικό χαρτάκι για τον κάθε οπαδό της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Ακόμη και γήπεδα αντιπάλων της θα γεμίζουν αρκετά, ώστε το ιταλικό κοινό να απολαύσει αλλά και να αποδοκιμάσει τον άνθρωπο που κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με την Ρεάλ Μαδρίτης.


Από την ''σκοπιά'' του CR7

Ο 33χρονος είναι αδιαμφησβήτητα στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έχοντας γευτεί το ''νέκταρ'' πολλών κυπέλων και επιτυχιών. Η μεταγραφή του, όμως. στην Γιουβέντους μου προκάλεσε κάποια ερωτηματικά. Κατ' αρχάς είναι ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια δεν έχει τον φοβερό ανταγωνισμό και σχετικά εύκολα η Γιούβε κατακτά το σκουντέτο. Ούτε επίσης έχει τον μεγάλο ''αντίπαλο'' για να ανταγωνιστεί εκεί ο Ρονάλντο (όπως στην Ισπανία που είχε τον Μέσι). Άρα η μεταγραφή έγινε με το σκεπτικό, πάω να γίνω ο ήρωας του Τορίνο, φέρνοντας σας εγώ στην πόλη το κύπελο με τα μεγάλα αυτιά.

Επίσης, μένει να δούμε αν θα του ταιριάξει η Σέριε Α και αν θα συνεχίσει να βρίσκεται σε τοπ επίπεδο όπως τα τελευταία χρόνια και αν θα συνεχίσει να απειλεί τον ''άσπονδο εχθρό'' του, Λιονέλ Μέσι, στις χρυσές μπάλες. Σε Αγγλία και Ισπανία μεγαλουργούσε ως γνωστόν, μένει όμως να δούμε αν στο σκληροτράχηλο Ιταλικό και σε ηλικία 33 προς 34 θα κάνει την διαφορά.

Τέλος, πιστεύω θα ήταν προτιμότερη μια επιστροφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μιας και αυτή του έστρωσε τον δρόμο προς την δόξα. Εντάξει μπορεί να μην ενδιαφέρονταν στο άμεσο μέλλον για την απόκτησή του οι ''μπέμπηδες'' αλλά θα ήταν πολύ όμορφο να επέστρεφε εκεί που άρχισαν όλα, έστω και με δική του πρωτοβουλία (όπως και ο Μπουφόν θα ταν εξίσου όμορφο να γύριζε στην Πάρμα). Γιατί κακά τα ψέματα αν δεν πανηγυρίσει Τσάμπιονς Λιγκ με την Γιουβέντους, τότε η μεταγραφή δεν θα θεωρηθεί πετυχημένη.


Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε μια διαφορετική Σέριε Α φέτος και να απολαύσουμε τόσο τον Κριστιάνο όσο και τα υπόλοιπα αστέρια που θα παρελαύνουν τη σεζόν 2018-2019 στο αγαπημένο μας πρωτάθλημα. 


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις