Η Ρόμα το ντέρμπι, η Ρόμα το αφεντικό!

Η Ρόμα επικράτησε με 2-1 της Λάτσιο, πήρε το πρώτο Derby della Capitale, την προσπέρασε στην βαθμολογία, δημιουργώντας παράλληλα έναν τεράστιο χαμό στο πάνω στρώμα του βαθμολογικού πίνακα! 
Η περυσινή σεζόν, όσον αφορά τα μεταξύ τους παιχνίδια, άνηκε εξ ολοκλήρου στην Λάτσιο. Η πρόκριση στο Κύπελλο, καθώς και η μεγάλη νίκη μέσα στο Ολίμπικο με 1-3, δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα, ενόψει της πρώτης φετινής τους κόντρας. Μόνο...που τα πράγματα, άλλαξαν. Το μαγικό τετράλεπτο της Ρόμα, έκανε την διαφορά και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς την μεριά των γηπεδούχων. 

Σαφέστατα η επιστροφή στον αγωνιστικό ρυθμό, πόσο δε μετά από διακοπή, είναι κάτι πολύ δύσκολο για τους συλλόγους. Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι, μπορεί να το ξεπέρασαν αυτό το εμπόδιο, ωστόσο οι φάσεις έλειπαν ξεκάθαρα και από τους δύο. Ο Τζέκο ανέλαβε πάνω του την μερίδα των φάσεων, δίχως ωστόσο στο 20' και στο 35', να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Ο Κολάροφ σε μια από τις συνηθισμένες επελάσεις του, έπεσε εντός περιοχής σε μαρκάρισμα του Μπάστος, με το διαιτητή να καταλογίζει αμέσως την εσχάτη των ποινών. Ο Περότι ανέλαβε την εκτέλεση, με το 1-0 να δίνει αέρα στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ρόμα. Μέσα στο πανδαιμόνιο, ο Ναινγκολάν έγραψε λεπτά αργότερα το 2-0 με ωραίο διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής. 

Το εις βάρος τους σκορ, αφύπνισε τους Λατσιάλι. Οι αλλαγές από πλευράς Ιντζάγκι αλλά και το...χέρι του Μανωλά, έφεραν την μείωση του σκορ από τον Ιμόμπιλε. Ο Ιταλός έβαλε ξανά το όνομα του στην λίστα των σκόρερ της Λάτσιο στο πρωτάθλημα, δίχως να βοηθήσει στην συνέχεια. Η πίεση συνεχίστηκε, τα μετόπισθεν της Ρόμα, διατήρησαν την ψυχραιμία τους μέχρι τέλους, με  το τελικό σφύριγμα να βρίσκει, παίχτες και οπαδούς να πανηγυρίζουν με μεγάλος πάθος για την σπουδαία νίκη τους. Μια νίκη ψυχολογίας αλλά και μεγάλης βαθμολογικής σημασίας...

Γιώργος Κ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις