Ευρώπη: Πράξη τέταρτη!

Αποτέλεσμα εικόνας για Roma-Chelsea 3-0Με δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους οι εκπρόσωποι της Ιταλίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τις ομάδες της Ρώμης να ξεχωρίζουν.


Μέτρια γενικά εμφάνιση παρουσίασαν οι ιταλικές ομάδες στο ευρωπαϊκό τριήμερο που πέρασε σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Κάποιες από αυτές είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, κάποιες είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ μια βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο. Πάντως το σίγουρο είναι ότι αυτή τη βδομάδα η Ρώμη έλαμψε, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Πάμε να δούμε τις ομάδες πιο αναλυτικά.


Ρόμα
UEFA Champions League: El Shaarawy Brace Helps Roma Beat Chelsea 3 0

Σίγουρα η πιο μεγάλη και παλικαρίσια εμφάνιση του τριημέρου. Οι Ρωμαίοι διέλυσαν με 3-0 τη πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι και ανέβηκαν στη πρώτη θέση του ομίλου τους στο Champions League. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Στέφαν Ελ Σαράουι που με τα δύο του γκολ κατάφερε να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Το εντυπωσιακό σκορ έκλεισε ο Περότι με όμορφο σουτ. Έτσι, η ομάδα του Ντι Φρανσέσκο μετά το 3-3 στο Λονδίνο πήρε και στην έδρα της θετικό αποτέλεσμα, διαλύοντας τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε σε μία επίδειξη δύναμης. Η Ρόμα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους 16 της διοργάνωσης, αν δεν ηττηθεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία την επόμενη αγωνιστική.


Γιουβέντους


Η ''Μεγάλη Κυρία''  δεν κατάφερε να γιορτάσει τα 120α γενέθλια της με νίκη, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Σπόρτινγκ στη Λισσαβόνα. Οι παίκτες του Αλέγκρι παρουσίασαν κάκιστη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και στην ανάπαυλα βρίσκονταν πίσω με 1-0 από το γκολ του Σέζαρ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιούβε ξύπνησε, έχασε ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισε με τον Γκονζάλο Ιγκουαϊν στο 79'. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικό σε μια αρκετά δύσκολη έδρα, όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Παραμένει δεύτερη και θέλει να πιάσει τη Μπάρτσα στη πρώτη θέση την επόμενη αγωνιστική, πριν έρθει στην Ελλάδα για να την δούμε από κοντά!


Νάπολι


Το πάλεψε όμως ηττήθηκε από τη πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή (μαζί με τη Λάτσιο). Προηγήθηκε με τον Ινσίνιε, άλλα στη συνέχεια η άμυνα της δεν κατάφερε να σταματήσει τους σταρ της Μάντσεστερ Σίτι και ηττήθηκε με 2-4 στην έδρα της. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχασε τον Φαουζί Γκουλάμ, έναν παίκτη-γρανάζι, που θα μείνει εκτός για περίπου έναν μήνα. Μετά και από αυτή την ήττα, η Νάπολι έχει μόλις 3 βαθμούς και βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο, καθώς είναι στο -6 από τη δεύτερη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Θα τα δώσει όλα ώστε να κάνει το θαύμα και να προκριθεί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.


Λάτσιο


Παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και χωρίς τον Τσίρο Ιμόμπιλε, όμως πήρε τη νίκη στο 90+2' κόντρα στη γαλλική Νις και εξασφάλισε τη πρόκριση της στους 32 του Europa League. Το ματς κρίθηκε από το αυτογκόλ του Λε Μαρσάντ. Όπως προαναφέρθηκε είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, καθώς πλέον μετρά 9 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ είναι η μόνη ομάδα που έχει κάνει το 4/4 στη διοργάνωση.


Μίλαν


Δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ ούτε στην Αθήνα μένοντας ξανά στο 0-0, όμως παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Έπαιξε μέτριο ποδόσφαιρο, χωρίς ουσία και όπως είπε και ο Μοντέλα ''Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε.'' Δεν εντυπωσιάζει όμως εξαιτίας του εύκολου γκρουπ της θα τερματίσει πρώτη εκτός απροόπτου.


Αταλάντα


Έχασε την ευκαιρία να προκριθεί στους 32, καθώς ισοφαρίστηκε (1-1) στο τελευταίο λεπτό από τον Απόλλων Λεμεσσού. Είχε προηγηθεί με πέναλτι του Ίλισιτς από το πρώτο ημίχρονο, είχε και άλλες ευκαιρίες και δείχνει πως παίζει καλό ποδόσφαιρο. Όλα δείχνουν πως θα παλέψει για τη πρώτη θέση του ομίλου της με τη Λυών.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις