Ντέρμπι "Ντέλα Μαντονίνα" με αίγλη παρελθόντος!


Ένα από τα κορυφαία ματς στην Ιταλία και γενικότερα στην Ευρώπη, θα λάβει χώρα σήμερα στο χορτάρι του ''Τζουζέπε Μεάτσα'' (τυπικά γηπεδούχος η Ίντερ). Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο από 80.000 ''νερατζούρι'' και μερικές χιλιάδες ''ροσονέρι'', κάτι που προμηνύει μια ποδοσφαιρική γιορτή για την γειτονική χώρα. Η καρδιά όλων των ποδοσφαιρόφιλων θα συντονιστεί στις 21:45 για να απολαύσει την ''τιτανομαχία'' Ίντερ - Μίλαν.

Μετά από αρκετά χρόνια έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτός ο αγώνας. Οι δυο μονομάχοι ενισχύθηκαν σημαντικά και έχουν ως στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Σπαλέττι παίζει κυνικά και πετυχαίνει νίκες φτωχές σε σκορ, πλην όμως υπερπολίτιμες για τον φετινό ''μαραθώνιο'' της Σέριε Α. Από την άλλη η Μίλαν έχει μείνει λίγο πίσω βαθμολογικά, αλλά με μια πιθανή νίκη σήμερα αποκτά άλλο ''αέρα''. Πράγμα λογικό αφού απέκτησε ουσιαστικά νέα εντεκάδα το καλοκαίρι.



Σε δηλώσεις πριν από την σέντρα του μεγάλου αυτού παιχνιδιού ο Λουτσιάνο Σπαλέττι τόνισε ότι η ομάδα είναι το κλειδί της επιτυχίας στην έως τώρα πορεία και όχι μεμονωμένα κάποιος παίχτης των ''νερατζούρι''. Με σκληρή δουλεία και ομαδικότητα έχεις και την ανάλογη τύχη στους αγώνες. Η νίκη θα δώσει τρεις βαθμοί και ενθουσιασμό στην ομάδα αλλά θα πρέπει να έχεις και την ανάλογη συνέχεια εφόσον ξέρεις να τα διαχειριστείς. Τέλος, ανέφερε ότι η τύχη της Ίντερ θα κριθεί εν πολλοίς στα ντέρμπι της Ιταλίας.


Ο Βιτσέντζο Μοντέλα, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική τις τελευταίες μέρες, αφού έπλεξε το εγκώμιο των αντιπάλων και του Πέρισιτς που τον θαυμάζει ιδιαίτερα, δήλωσε ήρεμος και πανέτοιμος για το ντέρμπι ''Ντελα Μαντονίνα''. Σύμφωνα με τον τεχνικό των ''ροσονέρι'' το ματς αυτό δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα ούτε θα θέσει νοκ άουτ την Μίλαν από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Απλά αποτελεί ένα σημαντικό ματς και δεν παίζει κανένα ρόλο το +7 των ''ιντερίστι''.

Σημαντικότερες απουσίες αυτές των Μπρόζοβιτς για την Ίντερ και Τσαλχάνογλου από πλευράς Μίλαν. Από πλευράς ''νερατζούρι'' σίγουρα τα φώτα θα είναι στραμμένα στον αρχηγό και πρώτο σκόρερ της Ίντερ με 6 τέρματα, Μάουρο Ικάρντι, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει ξεχωρίσει αλλά λίγο περισσότερο στους φορ (Σίλβα, Κάλινιτς, Σούσο, ίσως και Κουτρόνε).

 Ας ελπίσουμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα σπουδαίο αγώνα μιας και οι δυο ομάδες έχουν πρσφέρει άφθονο θέαμα και συγκινήσεις στα προηγούμενα ''Ντελα Μαντονίνα''. Το Μιλάνο έχει σίγουρα μαύρο χρώμα. Όμως μετά το ματς θα έχει μπλε ή κόκκινη απόχρωση; Η απάντηση σε λίγες ώρες!


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις