''Ευρωπαϊκός αέρας'' πνέει στη Σαρδηνία


   Η έλευση του Ράτζα Ναϊνγκολάν ταρακούνησε τα νερά της Σαρδηνίας και όχι άδικα. Ο 31χρονος Βέλγος, μαζί με την πολύτιμη συνδρομή των Σιμεόνε, Νάντεζ, Ζοάο Πέδρο, Τσιγκαρίνι αλλά και του δικού μας Χαράλαμπου Λυκογιάννη, έχει φέρει την Κάλιαρι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς. Αν ήταν και λίγο πιο... προσεκτικοί ίσως να ήταν και πιο ψηλά, καθώς οι νησιώτες παίζουν θελκτικό ποδόσφαιρο. Θυμίζουμε ότι γνώρισαν την ήττα τόσο στα δύο τελευταία ματς που έδωσαν αλλά αυτό ουδόλως αναιρεί την καλή της πορεία ως τώρα (2-1 ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ, 1-2 Λάτσιο)


Ο αρχιτέκτονας

   Το καλοκαίρι η Κάλιαρι, κάνοντας άλλη μια ''κίνηση ματ'', απέκτησε τον Ρολάντο Μαράν για τη θέση του προπονητή. Ο τεχνικός από το Τρέντο διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το έμψυχο υλικό, ''κατεβάζει'' επιθετικά σχήματα (τελευταία δείχνει να καταλήγει στο 4-3-2-1, με δύο δεκάρια, Ναϊνγκολάν - Ζοάο Πέδρο) και σκοράρει κατά ριπάς με αποκορύφωμα την επίδειξη δύναμης στην Φιορεντίνα με σκορ 5-2 αλλά και την επική ανατροπή κόντρα στην Σαμπντόρια (4-3).


Θα αντέξει;

   Μέχρι στιγμής οι ''ροσομπλού'' κάνουν την υπέρβαση στην Σέριε Α 2019-2020. Αλλά μένει να φανεί αν η ομάδα του Μαράν θα κρατήσει μέχρι τέλους και αν θα ''τσεκάρει'' ευρωπαϊκό εισητήριο για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1993-1994 όπου μάλιστα και είχε φτάσει ως και τα ημιτελικά του κυπέλου Ούεφα, υποκύπτοντας στην μετέπειτα και νικήτρια του θεσμού, Ίντερ. Το 2020 μπαίνει με ...άγριες διαθέσεις για την Κάλιαρι η οποία θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Γιουβέντους εκτός, Μίλαν εντός και Ίντερ εκτός για τον θεσμό του κυπέλου, λίγες μέρες πριν ''ξανασυναντήσουν τα ξίφη τους'' για το πρωτάθλημα, και πάλι στο ''Τζουζέπε Μεάτσα''.



Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις