''Βαρύς'' χειμώνας στην Γένοβα, κυρίως στην ''κόκκινη'' πλευρά


   Οι εκπρόσωποι της Γένοβας και παράλληλα δυο ομάδες με πλούσια ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο, Σαμπντόρια και Τζένοα, απογοητεύουν αμφότερες με τις επιδόσεις τους περίπου στα μέσα της τρέχουσα σεζόν στην Σέριε Α. Η ''Σαμπ'' συγκέντρωσε 15 βαθμούς σε 17 αγώνες, ενώ οι δεύτεροι βρίσκονται στην καθηλωμένοι στην τελευταία (20η) θέση της βαθμολογίας με 11 πόντους. Ας τα δούμε όμως ξεχωριστά για κάθε ''Γενοβέζα''.


Σαμπντόρια

   Σε σαφώς καλύτερη μοίρα και βαθμολογική θέση είναι ομάδα του γνωστού μας και μη εξαιρετέου από το πέρασμα στην Εθνική Ελλάδος, Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός ανήμερα των 68ων γενεθλίων του και με τον ''αέρα'' της διαδοχής του Εουσέμπιο Ντι Φραντζέσκο, κατάφερε να δώσει τέλος στην τελευταία θέση και σε έναν απολογισμό 6 ηττών στα πρώτα 7 παιχνίδια, αποσπώντας λευκή ισοπαλία από την Ρόμα στο ''Μαράσι''.


   Έκτοτε οι ''μπλουτσερκιάτι'' άρχισαν να δείχνουν πολύ πιο ανταγωνιστικοί, πανηγυρίζοντας νίκες αλλά ακόμη και αν έχαναν αυτό θα γινόταν με δυσκολία όπως ''μαρτυρά'' και το πρόσφατο 1-2 κόντρα στην Γιουβέντους. Highlight βέβαια του πρώτου μισού αποτελεί η τυπικά εκτός έδρας νίκη κόντρα στην συμπολίτισσα Τζένοα με 0-1. Αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος για να διατηρήσουν τη μαχητικότητα και να ξεμπλέξουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επόμενο ματς για την Σαμπντόρια είναι στις 6 Ιανουαρίου στο ''Σαν Σίρο'' με αντίπαλο την επίσης κακή την εφετινή χρονιά, Μίλαν.



Τζένοα
  
   Τα πράγματα στην ''αντίπερα όχθη'' μόνο καλύτερα δεν είναι. Οι ''ροσομπλού'' είναι ουραγοί στο ''καμπιονάτο'' έχοντας μόλις μία νίκη σε 17 αγώνες (!), το εντός 3-1 κόντρα στη νεοφώτιστη Μπρέσια. Ο Τιάγκο Μόττα διαδέχθηκε στις 21 Οκτωβρίου τον Αουρέλιο Αντρεατσόλι και με το ...καλημέρα πανηγύρισε τη νίκη που έμελλε να είναι και η παρθενική έως τώρα. Χαρακτηριστικό των 9 φορές πρωταθλητών Ιταλίας είναι η πολύ κακή άμυνα που μετρά 35 γκολ παθητικό, η χειρότερη μαζί με αυτήν της Λέτσε. Κοιτώντας κάποιος το ρόστερ που διαχειρίζεται ο 37χρονος κόουτς, μπορεί να διακρύνει ότι υπάρχουν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές ( Κρισίτο, Πάντεφ, Σένε μερικοί από αυτούς). 


   Είναι απορίας άξιο λοιπόν, το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο χαμηλά και γίνεται ''έρμαιο'' στις ορέξεις των αντιπάλων της. Την περσινή σεζόν σώθηκε την τελευταία αγωνιστική και χάρη στην ''ευγενική χορηγία'' της Έμπολι που έχασε τα ...άχαστα στο Μεάτσα κόντρα στην Ίντερ πράγμα που οδήγησε στον υποβιβασμό της ομάδα της Τοσκάνης. Φέτος ''φλερτάρει'' εξίσου έντονα με την Σέριε Β και  η εικόνα της, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες της, δείχνει ότι θα περάσει δύσκολα μέχρι να ''πέσει η αυλαία'' της Σέριε Α 2019-2020. Στο πρώτο ματς για το νέο έτος, η Τζένοα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Σασουόλο στο ''Λουίτζι Φεράρις'', σε έναν αγώνα ''must win'' καθώς πρόκειται για ομάδα παρόμοιων στόχων και βελινεκούς με τους ''ροσομπλού''.



Τζένοα - Σαμπντόρια (14.12.2019) 0-1


  
 Σε μια αναμέτρηση που δεν διεκδικεί ''δάφνες ποιότητας'' και με τυπικά γηπεδούχο την Τζένοα, η Σαμπντόρια ήταν αυτή που κατάφερε να ''αποδράσει'' στο 85' χάρη σε γκολ του Μανόλο Γκαμπιαντίνι. Σε εκείνο το λεπτό ο Λινέτι έγινε κάτοχος της μπάλας και στην αντεπίθεση ''σέρβιρε'' υποδειγματικά στον πολύπειρο Ιταλό φορ για μια πολύ σημαντική βαθμολογική νίκη κόντρα στον μεγάλο της αντίπαλο.

ΤΖΕΝΟΑ: Ράντου, Κρισίτο (89’ Κλεονίζε), Γκιλιόνε, Μπιράσκι, Ρομέρο, Σένε (66’ Γιάγκελο), Ραντοβάνοβιτς, Πάιατς (65’ Άνκερσεν), Σανάμπρια, Κασάτα, Πιναμόντι
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Αουντέρο, Κόλεϊ, Μούρου, Φεράρι, Ραμίρες (75’ Γκαμπιαντίνι), Έκνταλ (45+1’ Μουρίγιο), Λινέτι, Θόρσμπι, Βιέιρα, Ντεπάολι, Κουαλιαρέλα (75’ Καπράρι).


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις