Ματίας Βεσίνο: Ο μοχλός, ενίοτε και λυτρωτής της Ίντερ


   Ο Ματίας Βεσίνο Φαλέρο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από την Ίντερ. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέττι έψαχνε έναν παίκτη για τον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα να ανηφορίζει για το Μιλάνο. Ουδείς όμως τότε μπορούσε να προβλέψει ότι ο Βεσίνο θα αναδειχθεί σε ένα πολύτιμο γρανάζι την στιγμή μάλιστα που τα προηγούμενα χρόνια ήρθαν μεγαλύτερα ονόματα από αυτόν, χωρίς όμως την ανάλογη παρουσία.

Ο 27χρονος Ουρουγουανός έκανε μια μεστή πρώτη σεζόν στο Τζουζέπε Μεάτσα χωρίς τα πολλά λάθη (η κόκκινη με την Γιουβέντους αποτελεί το ''μελανό'' του σημείο στη χρονιά) και με σταθερή απόδοση σε κάθε ματς. Καλή τεχνική κατάρτιση, σωστές τοποθετήσεις, ευελιξία στο να αγωνιστεί είτε ως κεντρικός είτε ως αμυντικός χαφ και σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία ήταν ένα κράμα που επιθυμούσε η Ίντερ για το κέντρο της.


Τη σεζόν που πέρασε σημείωσε δυο τέρματα και τα δυο σε αγώνα του Ολίμπικο μάλιστα. Το παρθενικό του ήταν αυτό είχε σφραγίσει το διπλό της Ίντερ μέσα στη Ρόμα (1-3) και το άλλο φυσικά ήταν το αλησμόνητο για κάθε ιντερίστα 3ο γκολ κόντρα στη Λάτσιο που έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ για την ομάδα του Μιλάνο μετά από 7 χρόνια.

Φέτος ο Βεσίνο άρχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι αγωνιζόμενος στα 3 από τα 4 ματς της σεζόν 2018-2019. Highlight του μέχρι στιγμής, το γκολ σε ...νεκρό χρόνο (92') κόντρα στην Τότεναμ, που έδωσε μια απρόσμενη νίκη με 2-1 στην επιστροφή της Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν παρόν στις δυο πιο κρίσιμες φάσεις που είχαν οι ''νερατζούρι'' από πέρυσι, χωρίς αυτό να το απαιτεί ντε και καλά η θέση στην οποία αγωνίζεται (να σκοράρει γκολ δηλαδή και μάλιστα καθοριστικά).

Βαρόμετρο για την Ίντερ θα είναι και φέτος ο Ουρουγουανός μιας και οι Γκαλιαρντίνι - Μάριο δεν δείχνουν να υπολογίζονται ιδιαίτερα, ο Μπρόζοβιτς στην κακή του μέρα δεν θα δώσει όυτε 5 σαν απόδοση, ο Βαλέρο ελέω και ηλικίας παίρνει λιγότερο χρόνο από πέρυσι και ο νεοαποκτηθής Ναινγκολάν δείχνει να προορίζεται για δεκάρι.


Επιμέλεια: Σπύρος Καραμέτος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις