Γιουβέντους-Τότεναμ: Οι αποδείξεις δίνονται εδώ!

Μετά την κρίσιμη νίκη κόντρα στην Φιορεντίνα, η Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αντιμετωπίζει την Τότεναμ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να αποδείξει ότι έχει το πάνω χέρι κόντρα στους Λονδρέζους.


Στο πρωτάθλημα βρίσκεται δεύτερη σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη Νάπολι. Στο κύπελλο βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό μετά το 0-1 στην έδρα της Αταλάντα. Για την Γιουβέντους όμως, το μεγάλο στοίχημα της σεζόν είναι για ακόμα μία χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ και η πορεία που θα καταγράψει εκτός συνόρων. Στον δρόμο της περσινής φιναλίστ βρίσκεται η Τότεναμ του Μαουρίσιο Ποκετίνο, μία γρήγορη και επικίνδυνη ομάδα που μπορεί να δυσκολέψει οποιονδήποτε αντίπαλο. Όλα όμως θα φανούν στο χορτάρι..



Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως δεύτερη από έναν όμιλο με Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Η αγωνιστική της κατάσταση είναι εξαιρετική, καθώς εκτός από τις 11 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία 16 ματς της! Αυτό δείχνει πως η άμυνα έχει δέσει μετά από το σχετικά μέτριο ξεκίνημα της σεζόν αλλά και ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι. Τελευταίο θετικό αποτέλεσμα για τους Μπιανκονέρι ήταν η σημαντική νίκη με 0-2 στην έδρα της Φιορεντίνα, σε ένα ματς που σκόραρε και ο πρώην παίκτης των Βιόλα, Φεντερίκο Μπερναρντέσκι.


Όσον αφορά την παράδοση, η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά σε επίσημη διοργάνωση τους Λονδρέζους και ευελπιστεί να πάρει σήμερα την πρώτη της νίκη. Εμπόδιο στην δύσκολη προσπάθεια της στέκονται οι σοβαροί τραυματισμοί των Ντιμπάλα, Κουαδράδο, Ματουιντί, Μπαρζάλι και Χέβεντες οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν. Από την άλλη όμως, στα θετικά για τον Αλέγκρι προσθέτονται το μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και η μεγαλύτερη ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του.



Χάρη στο γκολ του Χάρι Κέιν, η Τότεναμ κέρδισε με 1-0 την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου και ταξιδεύει στο Τορίνο με ανεβασμένη ψυχολογία. Μοναδική σημαντική απώλεια για την ομάδα του Ποκετίνο αποτελεί ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ, ο οποίος κρίνεται ανέτοιμος. Μάλιστα, η παράδοση της Τότεναμ κόντρα σε ιταλικές ομάδες είναι πολύ καλή, κυρίως σε νοκ-άουτ αγώνες. Πρόκειται για μια γρήγορη ομάδα με έναν εξαιρετικό σέντερ φορ, η οποία κατάφερε να αφήσει δεύτερη στην φάση των ομίλων την νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσουμε δύο πολύ ενδιαφέρον ζευγάρια αγώνων ανάμεσα σε δύο άκρως ποιοτικές ομάδες που διψάνε για τη νίκη και την πρόκριση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις